Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (984)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Správny popkorňák so všetkým, čo k tomu patrí. Nechýba dokonca ani klasický, dnes už zriedka využívaný konflikt zelený mozog versus rozumní civilisti. Veľa akcie, pekné efekty, hra na city aj trochu brutality v spôsoboch zomierania. Proste pohodička, letný blokbaster. Z traileru som bola nadšená a výsledok uspokojil. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bitky s Kongem jsou boží a scéna s pavoukem jakbysmet, všechno ostatní ale v Ostrově lebek kulhá. Hlavně lidští hrdinové se dělí na líně vystavěné, nevyužité (proč tam sakra byla ta asijská slečna?!) a jasně určené k likvidaci, kvůli čemuž tak výrazně trčí ven Reilly, jenž Hiddlestonovi vyloženě krade film pod rukama. Jeho veterán vůbec není takový magor, jak se zdá z trailerů. Marlow a samotný Kong jsou naopak nejlépe vykreslené postavy a často dávají zapomenout na to, že se tu vlastně jen běží z bodu A do bodu B, aby se mohl budovat filmový vesmír. Jako blockbusterová blbina tak Ostrov lebek s klidem funguje. Monstrózní (r)evoluce se ale bohužel nekoná, na to je Kongův návrat až příliš scenáristicky podvyživený. (6/10) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavnější dobrodružnější výpravu nenajdete. Kong má výhodu, že má velmi dobrý herecký cásting, což se o konkurenčních blockbusterech příliš říct nedá. Tom Hiddleston je sympatický klaďas, Oscarová herečka Brie Larson dodává šmrnc, Samuel L. Jackson je opět skvělý psychopat a zaujme i hláškující John C. Reilly. Největším plusem je samotný vizuál dech beroucího ostrova a samotný vzhled všelijakých monster, jejichž vzhled patří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím mohli kdy zhlédnout. Scéna s pavoukem si vyloženě říká o hororový sequel a je škoda, že nedojde na zmíněné mravence. Největším highlightem je finální souboj s Kongem a obřím ještěrem, který byl velmi spektakulární. Co mě trochu mrzelo, že neukázali více příšer, věřím, že tenhle ostrov mohlo nabídnout toho spousta a v polovině dochází filmu dech, kdy divák už jen čeká na finále. Překvapilo mě, že film byl místy celkem drsný a nekompromisní, že mě udivovalo kolik dětí v sále sedí. Já osobně bych na to děcka nevzal. Scéna po titulkách navnadí. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné složité papírování s Americkou veterinární správou, žádné přesčasy v newyorkské kafilérii, žádní naštvaní cestáři opravující obří výtluk na silnici u Empire State Building. Když není sexuální stimul v podobě spoře oděné blondýny, není důvod opouštět teritorium.. Opocalypse Now, aneb Kong v siluetě zapadajícího slunce rozsévá destrukci, demenci a juvenilní zábavu. Na nějaké oduševnělé postavy kadí nejvěrnější přítel člověka, tady lidské bytosti pouze plní funkci potravy či produkčních zájmů. Škoda jen, že ta lobotomická pastva pro oči nebyla trošku uvolněnější a tím teď nemyslím, že místo Reillyho měl být Will Ferrell a poměřovat se s megaopem, kdo má hustší srst.. Ať tak, či onak, monstra existují a tím největším je S.L.Jackson, který když nemůže zatočit s Vietkongem, vezme zavděk Kongem. Při lákání opičáka do napalmové pasti má v očích výraz, po kterém by Ho Či Min podepsal vlastní krví bezpodmínečnou kapitulaci a ještě by si k tomu přikoupil akcie Bell Helicopter Company.. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která pobaví hlavně na úrovni pocty a citace, když si namátkově bere z PREDATORA, APOCALYPSE NOW, JURSKÉHO PARKU, PLATOON a zároveň servíruje film z žánru "nezdařené expedice". První půle je nesmírně zábavná, ve které se film odehrává zhruba v pětiminutových segmentech a je pastvou pro diváka. Druhá půlka je pak příliš protahovaný nekonečný souboj Konga s hlavním lebkolezem. Poněkud závažný problém je v hloubce postav - kromě Samuela L. Jacksona, který na konci vietnamské války našel ještě svého posledního nepřítele, přerostlou opici, je zcela nulová. Účast Tomma Hiddlestona zbytečná (hlavní role, ovšem s nulovým charakterem, respk. Goodmanova postava o něm hovoří jako o muži, "který šel do války něco hledat, a jelikož to nenašel, tak tam stále je", což je skutečně jediný charakterový přesah jeho postavy) a např. Brie Larson je zcela zbytečná a v momentě kdy při pohledu na hrobku kongovy rodiny pronese větu "viděla sem dost masových hrobů na to, abych jeden z nich poznala", tak máte chuť ji vytahat za ucho a vyhodit z plátna. Navíc nefunguje ani v genderovém mixéru jinak zcela chlapské posádky, která je převážně složená z vyměklejších rockerských typů. Což mě dostává možná k nejzásadnější složce filmu - soundtrack poskládaný z BLACK SABBATH, STOOGES nebo CREEDENCE CLEARWATER je absolutně boží, o to víc zamrzí, že závěrečné titulky se nenesou v tónech propunkové palby, ale v Jackmanově zbytečné dobrodružné epice. Jinymí slovy, KONG je za 65% = hodně slušná zábava, která ale měla na víc. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Režisér Jordan Vogt-Roberts je velkým fanouškem Hidea Kodžimy a jeho herní série „Metal Gear Solid“. Proto si pozorní fanoušci mohou všimnout několika odkazů, jako jsou například název jednotek Fox a lodi Grey Fox. (Fordzy)
  • Při stavbě lodi z vraků letadel bylo využito i křídlo, které na sobě má označení invazních pruhů. Takovéto označení bylo ale používáno na evropském, nikoliv na pacifickém bojišti. (SsgtJira)
  • Postava Conrada (Tom Hiddleston) se jmenuje podle britsko-polského spisovatele Josepha Conrada, známého především díky románu „Srdce temnoty“. Kniha, která byla mnohokrát adaptována (například v podobě Coppolovy Apokalypsy z roku 1979), pojednává o temných silách uvnitř každého z nás, které se derou na povrch, jakmile se člověk ocitne mimo civilizaci. Hlavní postava jménem Charles Marlow se s takovým zlem setkává v africké džungli - a Marlow je jméno další postavy z filmu, kterou ztvárnil John C. Reilly. (MatyM)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama