Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 9

Recenze (985)

POMO 

všechny recenze uživatele

Skrátenú verziu filmu so všetkými "wao" nájdete vedľa v sekcii videá. Volá sa "Trailer". Scénár za 5 doláčov. Godzilla bola temná štýlovka, Kong je pestrofarebná želatína. Bez jedinej emócie či náznaku napätia. Opičák nastúpi na scénu razantne rýchlo, ale moment prekvapenia zabíja znalosť trailerov. Taktiež údiv z prďáckych monštier, ktoré sme v ňom videli všetky. Škoda. Snaha o atmošku stratených svetov z 50. a 60. rokov tu je, Hiddlestonovi to ako stopárovi svedčí (s Brie Larson by im to v lepšom scenári fungovalo) a John C. Reilly je highlightom filmu. Len Samuel Jackson nevie čo tu robí s jeho militantným magorom, v jeho postave by viacej fungoval řezník typu Stephena Langa z Avatara. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jacksonův King Kong se mě líbil o trošku více, ale těžko srovnávat tyhle dva filmy, protože žánr je přecejen jiný. Předchozí byl dobrodružné drama o tom jak se opice zamilovala a stálo jí to život. Nový Kong se má plánovaně začlenit do Monster Universu a jeho hlavním znakem je akce šmrncnutá s dobrodružstvím. Z filmu si budu pamatovat hlavně pavoučí scénu, fantastické záběry a strašně moc nevýrazného Hiddlestona. Nechápu proč mu rejža nepřihodil nějakou silnější vygradovanou scénu, ve které by všem okolo sebe natřel řiť a tím si nás získal. Samuel určitě nezklamal, jeho záporák je zase chuťový jako vždy. 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem Segrestora! Žádný rozporuplný, nudný či nedejbože zmatený film jsem neviděl. Pouze skvělou akci v báječných efektech, kde děj směřoval z bodu A do bodu B s drobnými odbočkami. Pro mne mnohem lepší verze než nekonečně dlouhá a utahaná od P.Jacksona. Ale je možné, že jsem viděl jiný film než nespokojení jedinci.... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto podmanivé, včetně kvalitního 3D, které dojem z filmu umocňuje. Příběh klasický popkorňák (překvapí v tom případě, že jste se dopředu neládovali trailerem) - monstra jsou zajímavá (lekačky taktéž). Brie je sympatická, Tom celkem taky a hercům vévodí John C. Reilly. Sam L. Jackson naopak celkem toporný a představoval bych si v jeho roli někoho jiného. Celkově však příjemné překvapení a dávám 4 hvězdy. Mimo jiné obsahuje potitulkovou scénu. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hrozný béčko, který má přehršel prázdných a nevýrazných postav s minimalistickou osobností. Přitom fotografka, stopař, John Goodman i Samuel Jackson měli velký potenciál a stačilo to jen doladit. Paradoxně je nejlepší v podobě postava komického prvku Johna C. Reillyho. Konec se měl dle mě soustředit spíše na konflikt konga s plukovníkem, než na souboj s CGI potvorou, bylo by to mnohem zajímavější. Přesto přes všechnu tuhle kritiku je to 7/10 s odřenýma ušima a to hlavně díky neuvěřitelně sympatickému obsazení a díky boží, stylový, vizuálně opojný, kreativní režii. Ten film je blbost, ví to o sobě a nebojí se toho využít. Škoda že scénář nepodporuje vizuální drive filmu. Jo. Nadržuju tomu, ale jen trochu. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Když se Preston Packard (Samuel L. Jackson) chystá hledat vrtulník s municí, zakopává nejdříve padlé vojáky. Vrtulník, který jdou hledat, je ale hned za ním - jako vrak. Jedná se o typ Pave Low. (SsgtJira)
  • Při stavbě lodi z vraků letadel bylo využito i křídlo, které na sobě má označení invazních pruhů. Takovéto označení bylo ale používáno na evropském, nikoliv na pacifickém bojišti. (SsgtJira)
  • Noční scéna setkání Jamese Conrada (Tom Hiddleston) a Mason Weaver (Brie Larson) s Kongem na útesu nápadně připomíná stromovou scénu s brachiosaurem z Jurského Parku (1993). Tentýž film pak také cituje i Preston Packard (Samuel L. Jackson, který si v něm i zahrál), když při průletu bouří řekne „hold on to your butts!” (Tato věta zazněla v Jurském Parku při příjezdu džípu před výběh Tyrannosaura). (Israha)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama