Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Perfektní režie, skvělý emoční doják pod kulisami středověku mísící se s počátky kovbojů a civilizace ještě silně okořeněným kombinací funkčního komunismu s prvky sektářství a hippiekomunitní pospolitosti. Kupodivu vše krásně ladilo a navíc připomnělo důležitost pomalu ale jistě mizejících hodnot 😉😊🥲🫣🥳 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro byl na začátku tvrdej jako šutr a tady plakal jako želva. Neklamný znamení, že se mu stane něco zlýho. A jako se mění charaktery, měnil se i budget na jednotlivý díly. Tentokrát ušetřili i za benzín. Jsem maličko jízlivej, pravdou nicméně je, že to celkově lehce vyměklo a čekal bych, že se schyluje k velkýmu finále, který dá na ty oddechový díly zapomenout. P.S.: Lidi jsou na vymření a opicím ta houba neva? ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo se dostává k přehradě a přes zamrzlé pláně až k Tommymu a poté i na coloradskou univerzitu. Stejně jako ve hře i zde je mrtvo. Bohužel střetu se nevyhneme a Joel se dostává do těžké situace. Je jasné, že seriálové the last of us je mírou akce a zombíků vůči hře hodně pozadu. Respektive seriálová adaptace není tak zběsilá. Což přidává na autentičnosti a vlastně to nijak celou adaptaci neshazuje. Je to škoda, ale o to více se zaměřuje na postavy a atmosféru. Každopádně to je fantastická filmařina. A i když vím co bude následovat, stejně se těším na další díl a na to, jakým způsobem se bude filmová adaptace odlišovat. ()

Rastamania 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeci jen me začíná něco pořádě srát.. A sice české titulky na HBO..konkrétně české ekvivalenty anglických nadávek... Nejen že není absolutně žádnej důvod, ale je to tak trapný, až mě to, jak jsem psal výše, začlo sráááát! Ne štvát nebo vadit. Fuck taky není sakra, dick není blbec a ten  kdo je zodpovědný za takovou svatokrádež zaslouží pár facek. Kua! P.S: nenutte me pripominat otevreny dopis KSCM! :p ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásne lokácie, nijaká akcia či napätie, veľa kecania a dojemností a samozrejme nové extrémne nesympatické postavy. Ono hra je úžasná v tom že všetky elementy ako akcia, napätie, príbeh, dialógy, emócie sú v nej dobre rozložené a ničoho nie je priveľa ani primálo. V seriáli to tak bohužiaľ nie je a táto epizóda je toho dôkazom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)
  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)
  • Epizoda končí děsivým cliffhangerem. Joel (Pedro Pascal) je při rvačce pobodán, a přestože se mu s Ellie (Bella Ramsey) podaří na koni uniknout bezprostřednímu nebezpečí, je jasné, že je na tom špatně. Zhroutí se do sněhu a nechá Ellie, aby ho prosila, aby vstal. Když se kamera stáhne, slyšíme ponurý klavír a hlas, který zpívá: „Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem. Doufám, že už mě nikdy nezklame. Ví, kam mě vezme. Vezme mě tam, kde chci být. Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem.“ Zní vám to povědomě? To proto, že jsme tento text už někdy slyšeli: když Joel, Ellie a Tess (Anna Torv) opouštějí bostonskou QZ. Slova jsou z písně „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode z roku 1987, která hrála v Joelově rádiu jako signál od Billa (Nick Offerman) a Franka (Murray Bartlett). V této epizodě tak zní coververze písně Depeche Mode, a to v podání Jessicy Mazin, dcery spolutvůrce a scenáristy seriálu Craiga Mazina, který po své dceři požadoval, aby její verze byla strašidelná a pomalá a pojednávala o dceři truchlící nad ztrátou otce. (Dangerous2)

Reklama

Reklama