Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Ty holky jsou dneska takový nebojácně samostatný, že? V minisukni a podpatcích skáčou po střeše Thomayerky jako Chuck Rorýs. Marně dumám, jak mohl jeden člověk zároveň spáchat Pelíšky, Musíme si pomáhat a TOTO. Doufám, že v příštím díle ukáže aspoň z poloviny tolik nahejch chlapů, jako dneska ženskejch. Ale ne, teď vážně - tohle je tak dětinský, že by se z toho mozkový závity nezavařily ani pravidelným divačkám Novy. Tou dětskou naivitou je to vlastně i hodně komický, hořce směšný, směšně nechytrý a nestrašidelný. Kdybych u dnešní policie pracoval já, byl bych za megahvězdu. ČT v čele s Dvořákem je holt už jen hodně špatnej seriál, bez naděje na zlepšení. Kdyby to člověk neplatil, mohl by to zdatně odignorovat, že. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak víceméně se jedná veskrze o průměrnou kriminálku, kde je 6 dílů tak akorát. Není to žádná řacha, ale to extrémně nízký hodnocení tady se mi úplně nezdá. Škoda, že ten seriál má spíše sestupnou tendenci. První díl na základě kterýho to tady většina odstřelila se mi paradoxně docela líbil, druhej taky ušel, no třetí začal slibně, ale to rozuzlení bylo hrozně naivní. Čtvrtej díl fakt podařenej asi nejlepší. Po něm jsem si říkal, že aspoň ty průměrný 3* tenhle seriál neminou. No bohužel pátý díl už celkem slátanina, kde scénárista kombinoval, až to překombinoval. No a bohužel poslední díl to celý zazdil. To byla fakt regulérní parodie na tý biofarmě a psychopat Roman Rohan mě rozsekal. To nemohl doufám nikdo myslet vážně, takže škoda nakonec dávám silný 2*, ale víc ani náhodou. Dokud se seriál drží mantinelů kriminálky, tak to jde, ale ten 6 díl to fakt zabil.45% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní. Málo se mluví, moc se nejedná, jeden se tahá z hospody, druhá neposlouchá nadřízeného, třetí je zcela neschopný. Mix postaviček zatím v prvním díle neukázal nic světoborného, vyšetřování nemá spád, aspoň že trochu napětí tam je. Zatím hodně slabé. Nakonec jsem zvládl všechny díly, ale několikrát jsem u nich usnul, což rozhodně není dobrou vizitkou. Hřebejkovi se sice povedl natočit krimi seriál, kde sledujeme jen pátrání a o rodině hlavních postav nic nevíme (což vůbec nevadí), ale natočil to tak neskutečně bez energie a šťávy, že to snad ani není možné. Napětí je v každém dílu tak akorát na začátku (až na poslední díl, ten má koule hlavně ke konci), pak sledujeme neskutečně nudné pátrání a pak místo velkého odhalení většinou jen střih a už kriminálníka mají. Nechápu, kam dal Hřebejk svůj veškerý um, protože třeba v Případech pro exorcistu to bylo úplně o něčem jiném. Fakt velká bída. Hudba ke znělce a závěrečným titulkům: Vladimír Mišík & Etc..., hudba: Della Beata. Díly: 1. Kapka krve, 2. Smrt v rybníku, 3. Nehoda paní učitelky, 4. Opožděná vražda, 5. Návrat staré lásky, 6. Smrt na biofarmě ()

wafc 

všechny recenze uživatele

PAPÍRNA na scéně. :)) Jinak je to zatím a bohužel tužka. Přišlo mi to děsně dětský, umělý, nereálný. Dávam tomu šanci, ne jak místní moulové, kteří už hážou odpady a hvězdy. Dotčení Plzeňáci, znalci této západočeské metropole, povězte mi, kde se kurva odehrávala ta poslední scéna? Protože to vojenská nebyla. :/¨EDIT: Na druhym a třetím dílu byl znát velkej pokrok a je děsná škoda, že ten první úlet se vůbec odvysílal, protože by to jinak mělo úplně jiný hodnocení a sledovanost. ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

První díl začíná hodně dobře. Evidentní budoucí oběť nejdřív ukáže kozy a následně i holou prdel. Pak přijde vrah, podřízne ji a v ten moment celá ta jinak docela dobře nasnímaná scéna skončí do strašnýho amatérismu, že mi je z toho až na blití. Pak nás Hřebejk seznámí s celým policejním ansámblem, kterej není úplně zlej. Herci jsou celkově to pozitivní na tomhle seriálu. Následně někdy v půlce seriálu přiskočí střih na další vraždu, která je natočená snad ještě hůř. Pak už nastupuje scéna, kdy nejmladší herečka celýho filmovýho štábu vleze do vejtahu s vrahem, kterej na ní namíří injekční stříkačkou. Ta mu bouchne ze strany do ruky, otevřou se dveře vejtahu a vrah začne zběsile utíkat. To, že policajti u sebe nemají telefon a nebo nechodí včas do práce i přesto, že večer předtím jsou více než aktivní a domluví si hned po příchodu do práce cestu za potenciálním vrahem, to je snad jenom taková třešnička. Nejsem žádnej odborník, jen hodnotím to, co vidím a tady mám pocit, jak kdyby Hřebejk něco naprosto záměrně přehlížel. Nebo? ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Vězení z počátku epizody je Věznice Plzeň, označována jako věznice Bory. V období totality byla proslulá pro fyzické týrání a vraždy vězňů. Je největší věznicí v České republice. Do provozu byla uvedena v roce 1878. (sator)
  • Janáčkův masokombinát se točil v areálu Branického pivovaru. Památkově chráněný objekt založili roku 1899 pražští sládci, pivo se v něm přestalo vařit v roce 2007. (sator)
  • Náměstí, které se objevuje ve znělce každého dílu a poté i v ději většiny epizod, je plzeňské Náměstí republiky s dominantní katedrálovu sv. Bartoloměje. (hendrich6)

Reklama

Reklama