Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak víceméně se jedná veskrze o průměrnou kriminálku, kde je 6 dílů tak akorát. Není to žádná řacha, ale to extrémně nízký hodnocení tady se mi úplně nezdá. Škoda, že ten seriál má spíše sestupnou tendenci. První díl na základě kterýho to tady většina odstřelila se mi paradoxně docela líbil, druhej taky ušel, no třetí začal slibně, ale to rozuzlení bylo hrozně naivní. Čtvrtej díl fakt podařenej asi nejlepší. Po něm jsem si říkal, že aspoň ty průměrný 3* tenhle seriál neminou. No bohužel pátý díl už celkem slátanina, kde scénárista kombinoval, až to překombinoval. No a bohužel poslední díl to celý zazdil. To byla fakt regulérní parodie na tý biofarmě a psychopat Roman Rohan mě rozsekal. To nemohl doufám nikdo myslet vážně, takže škoda nakonec dávám silný 2*, ale víc ani náhodou. Dokud se seriál drží mantinelů kriminálky, tak to jde, ale ten 6 díl to fakt zabil.45% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný rozjímavý seriál, 1)  kde zamyšlený monolog střídá jiný zamyšlený monolog._____ 2) Nikdo tu neřve, ba ani nezvyšuje hlas, nikdo nikam neběhá._____ 3) Příjemný dojem podtrhují hezké, byť nepříliš vynalézavé, záběry na Plzeň._____ 4) Stále pěkný už 40letý Jan Zadražil i rovněž pěkný 26letý Vladimír Polívka to pak jistí._____ 5)  27.5.2023 - opakované zhlédnutí potvrdilo můj předchozí dojem. ()

Reklama

RedFox 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s komentářem Radek99, Jan Hřebejk už dávno není tím režisérem, kterým býval. České detektivky až na výjimky za moc nestojí, kam se hrabou např. na anglické detektivky, které podle mě patří k těm nejlepším. Po prvním dílu kriminálky Plzeň jsem hoooodně zklamaný, herci to prakticky jen odříkají bez jakýchkoliv emocí, bez jakéhokoliv hraní. Je to totálně odfláknutý, ani z Plzně toho moc vidět není a na to jsem se dost těšil vzhledem k tomu, že Plzní denně chodím. Ještě zkusím druhý díl, ale moc šancí tomu nedávám. V souboji detektivních seriálů ČT na plné čáře vyhrává Labyrint Jiřího Stracha. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

hodnocení po 1. dílu: a to jako je myšlené vážně? V názvu filmu místo činu Plzeń, ale nemocnice je pražská Thomayerka - takže reálie absolutně mimo, mladá policajtka neohroženě v minisukni a botách na klínku honí vraha, kdyby to nebylo tak k pláči, tak jako fraška fakt dobrý. Takže Hřebejk a tvůrci jako chtěli udělat blbce z kriminalistů nebo to má být parodie nebo co? Fakt věřím, že to takhle debilně v reálu nefunguje. Škoda koncesionářských poplatků! ()

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Moc rád bych věděl, jestli se Jan Hřebejk ještě někdy dostane do "devadesátkové" formy, protože po roce 2000 to už nebylo to pravé ořechové. První díl krimi seriálu z Plzně je velice bídný a jen dokazuje má předešlá slova. Nevím, jestli ještě budu pokračovat? Spletl jsem se i v novém miléniu se Hřebejkovi pár filmů povedlo, ale toto je zoufalství a ztráta času! (31.10.2015). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně na začátku rozhovoru na schodišti (cca 41.–42. minuta), jde policista nahoru rychle, při oslovení se zastaví cca 4 schody před mezanínem, po zjištění, že nejde o něj, se opět rychle rozejde, avšak v dalším záběru (cca za 8 sekund) teprve vchází na mezanin. (PMUL)
  • Rohan (Ivan Urbánek) bydlí na filmovém zámku, který je ve skutečnosti Mrázkova Vila na adrese Lichoceves 28, poblíž Roztok. Vilu postavil v roce 1936 místní velkostatkář Josef Mrázek. Rodina si ji ale bohužel dlouho neužila. Týkala se jich už první vlna znárodnění podniků hospodařících na více než padesáti hektarech. Ve vile poté sídlil místní státní statek a od 90. let chátrala. V roce 2017 se ale dočkala nového majitele a prošla kompletní rekonstrukcí. (sator)

Reklama

Reklama