Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná zábava. Trošku jiný Miyazaki, než jak ho známe z pozdější tvorby, což ovšem rozhodně neznamená horší nebo lepší. Jestli u jiných jeho filmů především žasnu nad neuvěřitelnou fantazií a nádherně vykreslenými světy, tady se od začátku do konce ohromně bavím. A děti samozřejmě se mnou. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho v tom příliš nenajdete. Místo toho ale dostanete pečlivou rekonstrukci chlapeckých fantazií opírajících se o to, že boháči a aristokrati si staví svá opulentní sídla s desítkami tajných chodeb, propadlišť a posuvných zídek, která vám nabízejí k loupežným dobrodružstvím. Obecně přemýšlím, že by se mohl udělat zákon o tom, že superbohatí by svá bohatství museli mít uschovaná v nějakém velkolepém mansionu a bylo by legální je vyloupit, pokud byste se byli schopni dostat před všechny jejich ochranné mechanismy. Alespoň by všichni lapkové a boháči napnuli pozornost správným směrem. (jo a kdyžtak sorry, rošťácká povaha filmu se včera při projekci promítla do zadních řad, kde jsem si udělal takovou soukromou párty, v důsledku které si nepamatuju jak jsem se dostal z kina a proč mám rozflákaný mobil, tak pardon jestli jsem tam dělal nějakej bordel) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že nie som jediný, komu toto pripomenulo ( a možno sa aj inšpirovalo ) Tintinové dobrodružstvá. Viem, že zástanci anime by ma za to zrejme krajne inzultovali, ale istá podoba sa uprieť nedá. Grotesktné animované dobrodružstvo, ktoré som od tvorcu ako je Miyazaki, rozhodne nečakal. Aj napriek tomu, že to bol jeho celovečerný debut. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Slabší anime. Samozřejmě, že je to nejspíš zapříčiněno rokem vzniku, a proto je animace taková statická a postavy jsou až moc jednoduše načrtnuty (a to i charakterově), což mi zrovna tady vadí. Když už je v komentářích jiných uživatelů tento film připodobňován k Indianu Jonesovi, tak je asi tak na úrovni Chrámu zkázy, tzn. stejná slátanina a obdivné výkřiky jsou zrovna tady trošku mimo mísu. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin japonského mistra anime sice postrádá komplexnost jeho vrcholných děl (Mononoke Hime nebo Howl no Ugoku Shiro), ale zato z něj srší jakási hravá elegance, s jakou má potencionální mišmaš všech možných žánrů určitý tvar. Tvar, ve kterém dobrodružství střídá akci a humor romantiku, přičemž trošku jednoduší animaci vyrovnává báječná hudba a drobné neduhy ve scénáři zase celková dynamičnost, díky které je můžeme s klidem přehlédnout. Na svou dobu tedy velmi povedené dílko, kterým Miyazaki už tehdy naznačoval, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)
  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)

Reklama

Reklama