Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový film a byla by to pecka. Nicméně i s přetaženou stopáží se tahle detektivka skandinávského střihu vydařila a to i díky tomu, že filmaři měli dvakrát víc než šťastnou ruku. Jednak se zadařilo stran lokality. Prostředí Ostravy je stejně bezútěšné jako film sám a k zvolenému formátu pasovalo ideálně. Ale především se vyplatilo angažování Vetchého, který je sice jistotou téměř vždy, ale v tomto případě překonal sám sebe a troufám si říct, že lépe snad ještě nezahrál. Ale výborně vyšlo i obsazení vedlejších rolí na čele s Fingerem, Plouharem nebo Maximovou, která pro mě byla velkou neznámou a i velkým překvapením. Líbily se mi i načtrnuté linky příběhů jednotlivých postav, akorát jsem měl trošku problém s tím, že tu snad všichni zúčastnění jeli v nějaké levotě. Samotné rozuzlení mě docela překvapilo a i to je velké plus. ČT zkrátka opět boduje. 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mít prostor celé minisérie, takhle nabitý herecký materiál, a vyprodukovat z toho kriminálku, která sice má zajímavé psychologické zaměření, ale hlavně logické díry o rozměrech ega Tomia Okamury a půlku rozehraných dějových linek neuzavře, to je setsakra velký kumšt. A přitom tu jsou krásně nejednoznačné postavy, které spolu místy naprosto libově interagují. Atmosfera regionu razoviteho je tež fajna, ale děravost je zkrátka bohužel ten nejvíc převažující dojem, který si z těchhle třech večerů odnáším. 60%, a to ještě hodně akcentuju to vyobrazení "morální šedi" těch, kteří by měli být kladnými hrdiny. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najviac mi tam prekážala ručná kamera, alebo ako to točili. Takých záberov tam bolo veľa, a ak mali vyvolať pocit autentickosti, či zmätku, tak sa to minulo účinku. Na mňa to pôsobilo otravne. Postup vyšetrovania úplne stupídny, až na konci jednému napadlo prezrieť si cestné kamery, a či nie sú kamery v byte zavraždeného. Mimochodom, byť otcom tej Lily, tak jej takú strelím, že by jej stena dala druhú. A to hneď na začiatku. Chodí do trtkumbála k nejakému ženatému sudcovi, a otecko nič, ešte jej ochotne pomôže zamaskovať stopy, keď ho zabije a pohladká ju po hlave. To je doriti čo?! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně dobře rozjetej námět. Podepřenej výbornym Ondrou Vetchým, který zas a znovu dokazuje, že umí. Dobře doplňovali Martin Finger v roli kolegy/soupeře a Ondřej Malý jako slizskej novinář. Nosná atmosféra, pěkná kamera... ALE hodně linií vede nakonec k plochýmu konci. Dle mého gusta měli na tolik linek a postav přidat aspoň jeden další díl. A vadila mi jedna věc: dva detektivové vyšetřující stejný případ se takřka nepotkávají, zvláště v posledním díle. Přitom právě to bych obzvlášť čekal při takové zápletce! Celkově ale hodně solidní počin. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Obsah to vystihuje tentokrát presne. Aká bude cena? Otec zachraňuje dcéru a zametá stopy jej zločinu. Príbeh vás zasiahne, to áno. Lenže mnohé kroky postáv sú nechronologické, pôsobia deravo a neuveriteľne. Opäť hrozný zvuk, že musíte reproduktory vytiahnuť na maximálnu únosnosť, aby ste rozumeli dialógom. Ondřej zahral výborne, ale narazil na deravý scenár a ten žiadne herecké výkony nenahradia. Ak vám je jedno, ako to dopadne, znamená, že tento miniseriál nenapísali pre vás. Teda pre mňa. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama