Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paráda! A hnus. Legendární Jacksonova prasečina - jako komedie vynikající, jako gore taktéž. Některé efekty sice vypadají až moc uměle, ale například u krysoopice mi ta sekaná animace naopak sedí. Osobitý humor, osobitá atmosféra, osobité herecké výkony, osobitý hudební doprovod. A rozhodně jedna z nejodpornějších babizen v dějinách filmu. Jako jediný mínus vidím místy malinko nudnou první polovinu, která se ale nevyhnutelně schyluje k neskutečnému a snad půlhodinovému masakru, takže je to nakonec vlastně jedno:) Your mother ate my dog! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama