Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Drsná, rýdzo-maskulinitná, extrémne testosterónom nabitá akcia. Komplet celý ansámbel je úplne dokonalý, od hlavných postáv, ktoré ťahá primárne neuveriteľný (alebo v tomto prípade práve uveriteľný) Butler a Schreiber, až po tie "najmenšie," ktoré sú na obrazovke sotva minútu. Gudegastova réžia je perfektná, a to dokonca odhliadnuc od faktu, že sa jedná o debut(!!!), Martinezova hudba dotvára napätie a akciu tak brilantne ako Jóhannssonov majsterštik v Sicariu, prestrelky majú priam pulzujúcu energiu a postavy sú napísané tak plocho a jednoliato, až ich beriem ako faktor autentickosti a nie scenáristický nedorobok, čo má tiež za následok, že nevieš komu fandiť a ak, tak obom táborom. A ten pocit, že som film videl už piaty raz, ale aj napriek tomu som bol po celú stopáž bez pohnutia a s príchodom záveru druhej hodiny som sa musel z ležérnej opretej polohy v napätí nakloniť dopredu do pozoru, je na nezaplatenie... Bonusy: Alameda Corridor, Alpha Males, Into the Den, Alternative Ending --- ♪♫Gearing Up / Pepto -- "Be advised, suspects wearing body armor. No center mass shots. Limb and head shots only." (18.10.2018) (11.2018) (6.12.2018) (2019) (12.3.2021) (13.3.2021) (14.6.2021) (14.10.2021) (15.2.2022) (18.8.2022) (26.9.2022) (29.12.2022) (16.5.2023, sk dab) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pefektní záležitost po dlouhé době! Gerard Butler zde hraje opět skvělého, drsného antihrdinu a myslím, že od Ctihodného občana neměl lepší roli ( Je škoda, že se tenhle borec věnuje komediím, tyhle filmy mu sedí!). Je zde skvělá banda zlodějů, všichni bývalí mariňáci, schopní, inteligentní, solidně vybavení, kteří mají v plánu přepadnout banku, kterou se nikomu vykrást ještě nikdy nepodařilo. Akce je zde sice méně, ale když na ní dojde, jsou to drsné přestřelky, které jsou perfektně ozvučené, působí drsně i reálně a hlavně strategicky. Butler mě svým výkonem bavil hodně a gangsterského fízla zahrál geniálně. Napínavé, skvěle natočené, dobře promyšlené s nečekaným zvratem v závěru a vrcholem je samozřejmě přepadení banky, kde se mi až zatajoval dech. Chlapácký film jak víno. 85% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Scénář k filmu byl napsán už v polovině roku 2000 a film byl ve vývoji zhruba 14 let, než se jej podařilo zrealizovat. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama