Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně víme jak by cca vypadal Heat kdyby ho nenatočil Michael Mann. Chybí preciznost režie, dějová rozmáchlost, betonový feeling, neony LA a především hloubka a osudovost charakterů. Macho Butler je přehnaný a Schreiber jako záporák sice vychytralý, ale chtělo to zvučnější personu. Nejzajímavější je i díky svému rodinnému backgroundu postava 50 centa. Original je zhmotněná realita běžného života. Tahle kopie už je "jenom film", který ještě k tomu všemu místy tendenčně opakuje klasiku. Okatě například v závěru, potažmo v úvodní strhující přepadovce obrněného vozu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tyhle vzkazky o pomalovaných macho borcích na obou stranách zákona, co nemají bicepsy, ale přímo tricepsy, mám upřímně rád, takže jsem byl v klidu a Gudegastovi dlouho odpouštěl to neobratné kráčení v precizně vyšlapaných losangeleských stopách Manna a Ayera (povrchně vykreslené charaktery, nakousnutá rodinná pozadí šumící do ztracena, loupež počítající s předpokladem, že všechny Murphyho zákony odjely na dovolenou). Když však přišel čas na „Donnieho parťáky“ (v originále Fräulein´s Football Eleven), přestal jsem být tranquillo.. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Občas človek z kalných vôd vyloví klenot. Partia béčkových hercov sa ocitla v dobre vymyslenom, dobre napísanom a perfektne natočenom áčkovom filme a snaží sa hrať ako Pacino a De Niro, čo sa darí najmä strašidelne spuchnutému Butlerovi, ktorý tu v úlohe hajzlovského, ale nie celkom nesympatického poliša podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. Toto som si vychrochtal a chvíľu som uvažoval aj o plnom hodnotení. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Gudegast se bezskrupulózně vydal na lup a oběť si vybral vskutku směle. Ono totiž vyloupit Nelítostný souboj, jeden z nejlepších žánrových počinů všech dob, přičemž se neobávat, že skončím prošpikovaný vlastníma kulkama a poplivaný roztomilou sadou žalostných vulgarismů na verbalově pranýři, to se dá kvalifikovat minimálně jako pokus o společenskou sebevraždu. Musím však konstatovat, že to frajer k mému velkému přeqapení vcelku důstojně přežil. DzHýt to sice není, tam huhňavý slizák nehonil partičku bukanýrů ze speciálních homojednotek a chybí tomu větší dějová rozmanitost a zkušenější režie, nicméně uplácané je to velkoryse, baví to, odsejpá a v žádném případě neuráží. Žérár Řiťler je mačističtější než MačuPikču, při tom skupinovém honění si šlape zaníceně na jazyk ještě důsledněji, než když hnal bojůvku polonahých fparťanských buverantů do termopylfké foutěfky na kopí roftoužených Perfanů, a jeho nesympatickému testosteronovému kokotovi v kundě z boženky a s umaštěným plnovousem k dokonalosti chybělo snad jen to, kdyby ještě ležérně žvýkal střepy a zastřihoval si bradku hasičskou sekyrou. Nicméně i tak se jedná o dosud nejsugestivnější výkon v jeho panoptiku hormonálně nevyvážených maskulinních megadrsoňů, u kterých si nejedna otylá hospodyňka s gustem mne slimáka jen při představě, že by ji takový krutopřísný ultrabouchač určitě zvládl i úplně sám přetočit na břicho. Ne jako ten proplešlý zženštilý vychrtlý chcípák, co si ho v pominutí míchy před patnácti lety omylem vzala. Prostě solidní, zábavný a dobře zahraný rymejk, kterému slušně rozptýlený verbal odpustil i další, téměř neodpustitelnou do pekla volající čorkařinu, a sice Verbala Negrokinta! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)
  • V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník. (Globus_Jirka)
  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama