Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

Master19 

všechny recenze uživatele

Po stopadesáté ohraná zápletka funguje zejména díky skvělému Ondrovi Sokolovi. Jeho scénky ze školy jsou výborné, ačkoliv nepřináší téměř nic nad rámec již mnohokrát viděného (od Sestry v akci přes Zkaženou úču po toho "učitele" co má pod tělocvičnou zakopaný kontraband), přesto to opět cvakne. Příběh nestojí za zmínku, ovšem při sledování si nezapomeňte vychutnat prostřední třetinu, protože ta je opravdu pětihvězdičková. Začátek a konec trochu drhnou a nemyslím, že by to bylo kvůli Jakubovi Kohákovi, který se mi tu na rozdíl od Teorie tygra líbil. "Zklamal" nečekaně civilní Čtvrtníček a Nárožný, kterému to nějak nesedlo. Tak či tak, velmi svěží komedie, nevím jestli je to úplně na kino, ale za podívání stojí. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekal oddechovku a přesně toho se mi dostalo. Docela dost jsem se nasmál a ačkoli se Dvojníci nějaké té trapnosti nevyhnuli, tak převládá pozitivní dojem. Téma záměn a dvojníků je pro komedii jako stvořené, takže když se jen trochu šikovně uchopí, aspoň minimální úspěch se musí dostavit. Ondřeje Sokola mám rád především pro jeho divadelní počiny v Činoherním klubu, ve filmech a komediích zvláště se ale taky umí patřičně vyřádit. Dvojníci jsou celkově tak na tři a půl hvězdičky, ale jelikož jsem se bavil víc než dobře, přikláním se k hodnocení směrem nahoru. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tomáš Sokol se kvůli oblíbené show „Tvoje tvář má známý hlas“ veze na vlně popularity. Bohužel zkušenost je taková, že ne vše, co momentální star dělá, bude úspěšné. Tím nehodnotím jeho výkon. Takový typ filmu může zahrát prakticky každý. A proč do něj neobsadit zrovna někoho, kdo je momentálně in a tudíž má určitou a tudíž má určitou šanci přilákat diváky. Každopádně bych svůj komentář mohl uzavřít tvrzením, že můj komentář je zábavnější než tato slaboduchá komedie. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Napsal bych super Sokolovina, ačkoli jenom po herecký stránce. Stejně to ale byla jeho One Man Show, nebo spíš Stereo? Ať už v jedný nebo druhý roli, má obrovský charisma a bavil by mě asi v čemkoli. A i když se tam nějaká ta chybička vloudila v tom prolnutí dvou světů, oba si to užili a já s nima. Trio děvčat Schneiderová, Krainová a Fingerhutová náramně zvolený. Sice ty role měly minimální, ale pěkně se na ně koukalo. Kohák zbytečnej, i když ho mám jako člověka rád. Na český poměry pěkná, originální komedie ze známýho prostředí (opět Litoměřice), která neurazí, ba naopak ještě pobaví oproti těm všem omílaným Kameňákům. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Ondřej Sokol na mňa pôsobí ako magnet. Priťahuje moju pozornosť každým kúskom svojho chlípneho tela. Nemusí ani hrať. Stačí mi vidieť jeho pohľad a som namäkko.. Naviac ho tu máme dabl a ešte k tomu ako učiteľa.. Som divná, ale on je divnejší, spolu s jeho divnými filmami, ktoré sa mi tak páčia. Jediným negatívom bol Kohák, ktorého mohli strelit medzi oči a bolo by to lepšie... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)
  • V Litoměřicích se natáčelo v ulici Eliášova (sídlo policie), Mírové náměstí, ulice osvobození (trafika), Dům Kultury - Shaker Bar (vyzvednutí dcery) a ulice Dykova (dům Prospalových). Sídlo policie je v ulici Eliášova v Litoměřicích, kde sídlí skutečné velitelství policie pro okres Litoměřicko. (mazuka)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno