Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (285)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se mi při té první scéně v autě chtělo vzít nohy na ramena a utéct z kina, jsem si film nakonec užila. Kdyby totiž v těch prvních minutách Kohák celou dobu mlčel, bylo by to vtipnější. Věřte nebo ne, před proměnou byl o moc zábavnější život učitele a jeho hudrující manželky, než zloděje, kterého chce dostat do chomoutu sama Simona. Po proměně už je sranda na obou frontách. Sokol si to docela dává a působí u toho přirozeně. Boduje i Etzler, který mi přivodil zřejmě jeden z největších záchvatů smíchu od mé puberty. Jen s Nárožným si nejsem jistá. Silnější 3* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak predsa sa dá natočiť nenáročná komédia zo súčasnosti a nemusí to byť kameňáková katastrofa. Trochu v štýle prvorepublikových veselohier so zámenou postáv, ako môže byť učiteľ skvelým zlodejom a zlodej skvelým učiteľom, manželom a otcom. Príjemné postavičky, dokonca bez nadávok a sexu, vhodné aj pre deti, rýchly priebeh deja a preto aj tých dosť veľa minút ubehlo ľahko a bezbolestne. Nárožného s vlasmi som snáď ešte nikdy nevidel. –––– V češtině se bodou vybírat prachy na tu Anglii, jasný? Nechci slyšet, že někdo nemá. Dneska se bude platit! Žádný zaplatím příšté! –––– Dé jednotka, to je radosť pre každého vodiča. – Aj polovodiča. – Boban je veselá kôpa. ()

Reklama

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Sice už je filmový svět plný dvojčat, dvojníků a dvojrolí, tento film, jelikož je český, překvapil. Zápletka ničím nevybočuje ani nevyčnívá. Dvojice Sokol vs Kohák k sobě sedli a jejich humor pobavil. Po dlouhé době se českým filmařům povedl koukatelný film na který se divák dokáže dokoukat do konce aniž by film vypnul nebo prospal. 70% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Za mě teda hodně povedená česká komedie. O. Sokola mám fakt rád a jeho postavy neměly chybu. Pobavil hodně asi poprvé záporný P. Nárožný. Ve srovnání k ostatním komediím jedna z nej posledních let. K 5* chybělo asi malinko více zapracovat na zápletce. Stálo to tady na výkonu O. Sokola, ale zapomnělo se, že by to mohlo mít trochu hlubší děj... škoda, ale bavil jsem se výborně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Otrepany namet, Kohak opet v roli kokota a Chlumsky v reziserskem kresle..., cekal jsem velky pruser, byl jsem ale mile prekvapeny. Na dnesni pomery slusna veselohra, ktera me pobavila. Sokol je dobry herec a vubec mi nevadil ani ve dvojroli. Spousta postav na hrane karikatur, ale v tomto pripade mi to vubec nevadilo. Naopak Narozny a Etzler vyborni. K tomu pekne herecky. Skoda konce, kdy se Rambousek s Prospalem setkavaji, tam trochu filmu dojde dech. Jinak solidni podivana a idealni vec na jedno zhlednuti, kdy chce divak vypnout a pobavit se. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)
  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)

Reklama

Reklama