Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Film je svižný, vtipný a působí nevlezle, ne jako mnoho českých komedií posledních let. Samozřejmě by se to dalo ještě vypilovat, vynechat pár nesmyslů, ale ono to jako celek funguje. Často je tady psána kritika na Nárožného v roli gangstera. Já tvrdím opak, vždyť už jen ten nenapodobitelný hlas a intonace, mně tam sedí. Krainová a Schneiderová nám stále dokazují, jak vypadá zralá krása. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak predsa sa dá natočiť nenáročná komédia zo súčasnosti a nemusí to byť kameňáková katastrofa. Trochu v štýle prvorepublikových veselohier so zámenou postáv, ako môže byť učiteľ skvelým zlodejom a zlodej skvelým učiteľom, manželom a otcom. Príjemné postavičky, dokonca bez nadávok a sexu, vhodné aj pre deti, rýchly priebeh deja a preto aj tých dosť veľa minút ubehlo ľahko a bezbolestne. Nárožného s vlasmi som snáď ešte nikdy nevidel. –––– V češtině se bodou vybírat prachy na tu Anglii, jasný? Nechci slyšet, že někdo nemá. Dneska se bude platit! Žádný zaplatím příšté! –––– Dé jednotka, to je radosť pre každého vodiča. – Aj polovodiča. – Boban je veselá kôpa. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlumský prostřednictvím neherců a přehrávajících herců servíruje podivný spletenec prostoduché tuzemské zábavy 21. století, crazy komedií ze sedmdesátek a raného Ritchieho. No fakt! Nárožný z vodárny je úplný Brick Top! Vděčné téma záměny bylo jakž takž vytěženo v prostřední části, ale nechce se mi věřit, že si tohle Sokol se svou slabostí pro McDonagha užil. Určitě si to ale užily jeho bakterie v ústech, když se opakovaně ubíraly množit ke Schneiderům a Krainům.. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Za mě teda hodně povedená česká komedie. O. Sokola mám fakt rád a jeho postavy neměly chybu. Pobavil hodně asi poprvé záporný P. Nárožný. Ve srovnání k ostatním komediím jedna z nej posledních let. K 5* chybělo asi malinko více zapracovat na zápletce. Stálo to tady na výkonu O. Sokola, ale zapomnělo se, že by to mohlo mít trochu hlubší děj... škoda, ale bavil jsem se výborně. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si stejně jaké já pletete moderátora toho nováckého pořadu se zpívajícími maskovanými celebritami a detektiva z nejmenované novácké kriminálky, budete po většinu filmu polemizovat právě nad tím, kdo z výše uvedených si duplicitně zahrál v Dvojníkovi. Tenhle film je v pozici televizního filmu standardem. Kdo za něj ale zaplatil vstupné v nějakém multiplexu, tomu hanba! 59% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)

Reklama

Reklama