Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Sisters Brothers Vás zaujme především díky skvělým hereckým výkonům (Jaaquin Phoenix) a neotřelému pojetí zavedených postupů westernového žánru. Avšak tím výčet všech pozitivních atributů končí, jelikož dále je to jenom dějově nezvládnutá záležitost, která je navíc "rozetřená" na neúměrně dlouhé délce, což je citelné zejména v prozívané první polovině. Toto všechno společně s faktem, že režisér Jacques Audiard vlastně i na tak dlouhé stopáži nemá vůbec co říci, činí ze sníku The Sisters Brothers bolestně průměrnou filmovou záležitost, na níž si za pár měsíců téměř nikdo nevzpomene. Škoda. „Hey, this is the Sisters brothers! You don't stand a chance!“ ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na krásnou krajinu, jenže když se víc jak polovina filmu odehrává někde v interiéru za tmy, tak toho nevidíte moc z krajiny, ale mnohdy ani z filmu samotného. Příběh se tak nějak snaží směřovat k nějakému artovému filozování nad správností svých činů, ale nijak se nedokáže pořádně vrýt do kůže do diváka, a ten si tak zapamatuje až absurdně pohádkově naivní finále, kdy u maminčiny sukně je prostě nejlépe :) ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Dávam iba tri hviezdy, aj keď ma film vlastne celú dobu bavil a vôbec ma nenudil. A už to je zvláštne. Asi sa to dalo natočiť aj lepšie, aby hlavná myšlienka vynikla. V podstate to asi má byť o tom, ako sa človek dokáže zmeniť, ja na to ale moc neverím, človek sa dokáže zdokonaliť v tom čo robí a v tom aký je, no lepším človekom nebude. Napriek tomu konanie postáv, ktoré vedie k zvratom  v tomto príbehu je veľmi uveriteľné a pri tom som taký vývoj vôbec nečakal. Divoký západ je presne taký, aký bol, preto môžete ľahko stratiť svoju obľúbenú postavu a ja teraz neviem, či je to v tomto prípade plusom, alebo mínusom. Žeby skôr mínusom? No, taký zvláštny film. 69,5%. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmových zážitků 2018. Vidět tohle na plátně, teču blahem ze všech otvorů. Geniální C. Reilly i Phoenix pod taktovkou geniálního Audiarda. Pozvolné, skvělejma dialogama prošpikované, jako každá osoba co si na Sisters brother dovolí. Scény ze kterých se vám na tváři vyloudí úsměv (nalitej a zvracející Phoenix před přestřelkou, scéna s pavoukem) a scény, ze kterých vás mrazí (noční můra po scéně s pavoukem, chemická sloučenina ve vodě) a prostě scény, které už nikdy nevymažu z hlavy. A k tomu si připočtu finále, které jsem ani v nejmenším nečekal a které mi opět vytvarovalo na ksichtě velmi, ale opravdu velmi spokojenej úsměv a hřejivej pocit, jakej jsem u filmu neměl sakra dlouho. 100% jak vyšitejch a další zářez na pažbě filmů v roce 2018, které patří do kolonky "perly sviním". ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno