Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pro mě (zcela subjektivně) nejlepší western, který jsem za poslední dobu viděl. Pamětihodné obsazení v kombinaci se skvěle vykreslenou hrou morálních dilemat a neúprosné osudovosti ve mně v ne zrovna dobré náladě opravdu udeřilo na tu správnou strunu. V jádru velmi smutný a hořký film (rozhodně ne komedie, jak se mnohde píše) o bratrství a o tom, že v životě zkrátka spolkneme sem tam nějakého toho pavouka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tempo je veľmi voľné a nebude zrejme sedieť každému. Mne osobne však vyhovovalo. Kochal som sa hereckými výkonmi, dialógmi a prírodou. Vždy, keď som si myslel, že ma snímku nemôže prekvapiť a že ide podľa zabehnutých pravidiel, tak sa stalo niečo čo som nečakal viď. samotný záver. Celé je to správne špinavé, depresívne a úsmevné. Z hercov ma najviac potešil John. C Reilly ktorý svojím výkon strčil do vrecka aj Gyllenhaala a Phoenixa. Kvalitných westernov je v posledných rokoch menej a menej, preto som rád, že sa aspoň raz za čas objaví kúsok, ktorý dokáže tomuto žánru vzdať hold a prípadne prísť aj s niečím novým. Bratia Sisterovci sú kvalitnou prehliadkou s úplne presnou réžiou a skvostným hereckým obsadením. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Bratrské duo (Joaquin Phoenix a John C. Reilly) jezdí od města k městu, kde na příkaz jejich šéfa Komodora zabíjí různé lidi. Když se vydají na stopu po chytrém zlatokopovi, který má zázračnou chemickou formuli na efektivní rýžování zlata, tak se příběh zajímavě zaplete. Avšak do té doby se toho moc nestane, a to je trochu problém, protože už jsme v polovině filmu. Po většinu času jde tedy o pomalou, víceméně neakční dobrodružnou komedii. K pár střílečkám sice dojde, většina z nich se ale odehrává spíše ve tmě, takže nic nevidíme. Rozdíl osobností obou bratrů se během jejich věčného cestování projevuje zejména v humorné rovině. Největší pochvalu ale Audiard sklízí za to, že i přes tu nezáživnou cestu napříč Kalifornií si divák přesto k oběma bratrům vytvoří pouto, a i když se jedná o obyčejné vrahy, jejich osud mu nebude lhostejný. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Reklama

Reklama