Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzbura strojov je taká moja detská spomienka. Takmer 30 rokov späť sa mi to zdalo zábavné, ale teraz mi to prišlo až moc naivné a hlavne postavy sa tu chovali až moc imbecilne, o hercoch radšej pomlčím. Celkovo to preto vyznelo pomerne dosť trápne, skrátka King to s tou béčkovosťou asi prehnal. Tento film u mňa evidentne skúškou časom neprešiel. 40/100 ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

970. hodnocený film: Nečekal jsem mnoho, ale rozhodně víc, než se mi dostalo. A to byla i chyba, protože snímek nemá podle mě jediné světlé místo, na který by mohl být hrdý. Příběh je ještě tím neucházejícím z celé mizérie, kterou ozvláštní a oživí jedině hudba od AC/DC, která pozvedá kvalitu o vzdálenost milionu světelných let dopředu. Rozhodně to nelze nazvat průšvihem, ale dost dobře jej mohu označit na pokus, který zkrátka a jednoduše nevyšel. 2* jsou maximem, protože tohle nemůže bavit ani imbecilní diváky porna. 2* ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl minimálně 20let nazpět a po těch letech jsem si dal repete. Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to celkem i teď. Ikdyž samozřejmě pár výhrad bych k tomu měl. Ale proč se v tom zbytečně pitvat když šlo o režisérskou premiéru(zároveň asi i derniéru) Stephena Kinga. Úvodní 30minutovka nastolila celkem svižný tempo a tak není divu, že poté film zvolní ale v závěrečných minutách už je film zase o něco víc akčnější. Dalo by se to natočit určitě líp ale taky podstatně hůř. Takže za mě film na pohodu. Pro oddechovka kterou jsem si rád po těch letech zopakoval. 3hvězdy ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Stephen King sice neustál propadák kterým se tenhle film stal, pro mne to ale bude napořád předrevoluční klasika, kterou jsem viděl ještě na staré videokazetě. Děsivě zelený obličej skřeta, umístěný na kapotě hlavního kamionu, budu mít ve svých vzpomínkách navždy :-) Je pravda že film není bůhví jaké umělecké dílo, nicméně podle toho člověk soudit moc nemůže, natočeno to celé je na reálné povídkové předloze, právě Kingovi knihy a proto tam zrovna velký prostor k jakémukoliv větvení děje nebyl. Trošku drsné, hodně krve, minimální dějová zápletka, přesto alespoň pro mě i díky skvělé hudbě, zůstává film velmi kvalitní bečková záležitost! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)

Reklama

Reklama