Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (236)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme by sa dalo prednášať ako nerobiť hororový film. Atmosféra snímku bola neustále rušená zbytočnými odbočkami deja (fingovaná lúpež) alebo si rovno dala gól do vlastnej bránky v podobe scény, ktorá vyzerala ako z detskej rodinnej komédie. Prečo? Tvorcovia sa snažili natočiť horor, ale nič pre to nespravili. Vôbec nevedia predať desivú myšlienku hry (aj tá v tomto podaní nedáva zmysel). O tom, že tam nie je ani náznak krvi nemôže byť reč, pokus o strach končí fiaskom a o hrôze sa nedá ani hovoriť. Ku tomu prirátame ploché postavy a herecké výkony by sa nedali lepšie označiť ako priemerné. Po filme som mal pocit, že sa tvorcovia rozhodli natočiť hororový film, ale všetkým prvkom sa vyhli, vytvorili film pre celú rodinu a kúsok do nej zamiešali bububu. Hnala ich vidina ľahkého zárobku? Mám až chuť dať filmu 0 bodov, ale predsa len za snahu a hororový motív z hry dávam tie dva body. Viac si takýto nepodarok nezaslúži. Vyhni sa mu! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech horor slaví velký úspěch, ale za mne dost možná nejzbytečnější mainstream horor roku. Film je dle slavné hry, kterou jsem nikdy nehrál,ale vzhledem k námětu si moc nedokážu představit oč jde ( si tak říkám, jestl i hra je tak nezáživná jak film). Každopádně film po hororové stránce nenabízí vůbec nic atraktivního a nemohl jsem si tu najít vůbec nic, s čím bych mohl sympatizovat. Je to PG-13,t akže gore, to jediné, co film mohlo trochu oživit tu chybí, paradoxně tu chybí i jump scares a o temné atmosféře taktéž nemůže být řeč. Ty oživlé animatroniky zkrátka nepůsobí děsivě ani creepy nýbrž trapně a tohle spojení za mne nemůže zkrátka fungovat. K tomu si přičtěte nezajímavé hrdiny, slabý příběh a nezáživné tempo, kde jsem se nudou opravdu ošíval. Za mě fakt špatný a nůďo, ( Cageův Wonderland měl alespoň super Cage a nepostrádal Gore). Tohle je čistě horor pro děcka ( jako začínajícím budoucím hororovým fanouškům Oukej), pro hororové veterány, co mají nakoukáno skrz naskrz utrpení. 3/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Dyznyho je sice poměrně slušně natočený, ovšem zcela anemický, přiteplený, unylý a totálně nezáživný kindelholol, který možná vyděsí leda tak několik otylých školou povinných oligofreniků, co špatně spinkají, protože mají panickou hrůzu z toho, aby je v noci náhodou nepřišli opíchat Medvídek Pů s Prasátkem. Vlastně se určitě odporem ošije i pár estétů s nároky na herce, neboť hlavní roli ke vší té otravě osadili snad nejslizštějším a nejtopornějším prasorypákem současného Holého údu, navíc s charizmatem chcíplé kapybary. Čili pokud se obvykle poserete ze strašidelného zámku v Dyznylendu a xmrti rádi sto minut fascinovaně čumíte na ochrnutou, povadlou prdel s očima, jedná se o filmeček přesně pro vás! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To se takhle chystáte na horor a místo něj dostanete sociální drama o neúplné rodině. O co víc mě bavil tematicky podobný Williho kouzelný svět, o to méně mě bavil Freddy. A to jsem hlavně při snových scénách, kdy si zranění přinášíte i do bdělého stavu, na starého Freddyho s noži vzpomínal. No a pak N. Cage má neskutečné charisma, zatímco Hutcherson tu předvedl ukázkové prkno s povětšinu doby kamennou tváří. Nejlepší tak byl M. Lillard, jenže zase se ve filmu moc neohřál. Líbila se mi robotická zvířata, která však byla trestuhodně nevyužitá. A když už jde gore mimo kameru, tak blbka překousnutá ve stínu z dálky se nepočítá, pak bych prosil mrazivou atmosféru. Pokud ale režisérka neví, pro koho film točí, tak je to těžké. Obávám se, že tady by nepomohlo ani zkrácení o půl hodiny. Ještě že retro - Elastica, Iggy Pop, The Romantics....mohlo ho být více. A co se prosím stalo s tetou Jane? Nějak mi uniklo... 2,5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama