Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře,tak umění zabíjí no...od Gilroye jsem po Slídilovi a koneckonců i Romanovi J.Israelovi čekal mnohem víc než tuhle sice skvěle obsazenou,ale jinak povrchní a nezáživnou nudu.Pár OK momentů tady sice je,ale jinak Sametová cirkulárka nefunguje ani jako horor,ani jako mysteriózní cosi a nakonec ani jako satira...40% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Gilroy se při dalším náhledu do fungování specifické skupiny lidí neomezuje jenom na sdělení "zaprodávat se nemá" - to je nám na první doboru jasné. Chce si svou ďábelskou kritiku užít a celou dobu se skrytě i nepokrytě posmívá neschopnosti zdravého úsudku napříč společností. Nenechavé galeristy a kritiky nesmlouvavě kosí, jako by kázal ze studie o „efektu hipsterů“ Jonathana Toboula, která nedávno rezonovala na sociálních sítích. Nešetří ale ani zbytek obyvatelstva. Představitele středního proudu vykresluje jako vesměs konzumní omezence. Nejlíp pak vystihuje všeobecnou společenskou znuděnost a smyslové přehlcení ve scéně s mrtvým vykrváceným tělem uprostřed galerie. Návštěvníci považují krev za barvu a drastický výjev za součást umělecké instalace, díky kterému můžou zabavit děti. V konfrontaci s očekáváním horror fans vyhoří Velvet Buzzsaw jako zbytečný béčko, což je ale škoda. Jako mrazivě vtipná a znepokojující společenská karikatura totiž funguje dost dobře. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli film ukazuje satirickým prstem na pokrytecké snoby pohybující se ve světě umění a v té druhé se jim mstí prostřednictvím neobvyklých obrazů, jejichž původ je zahalen rouškou tajemství. A mě tenhle svérázný mix sedl. Je sice pravda, že co se hororové stránky týče, tak do toho mohl Gilroy šlápnout trochu víc, ale na druhou stranu o strašení a mordování tenhle film primárně není. Herecké obsazení je v tomhle případě lahůdkové, ačkoliv třeba Malkovich tady nemá tak výraznou roli, jak jsem si přál. Ale nevadí. Jsem zvědav, s čím přijde Gilroy příště. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokus o komédiu, ktorá si mala robiť srandu zo sveta kde umelci, kritici, majitelia galérii a spol vytvárajú ultra vážnu, a hlavne predraženú bublinu. Scenárista zistil, že sa mu nepodarilo vytvoriť vtipné situácie, len trefné postavy, a tak do toho napumpoval lacnú hororovú zápletku, ktorá ako keby vyletela z Věřte nevěřte. Jake Gyllenhaal ma svojou bisexuálnou exhibíciou trapnosti bavil. Škoda, že sa pohyboval v podpriemernom diele. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Nešmel umění, obzvláště to, které ti nepatří." Jasně že to neměl být úplně horor, ale ty rádoby napínavé pasáže úmrtí nefungují absolútně. Jsou spíše WTF. Jako satyra světa umělců, kritiků umění a jeho obchodníků už je to koukatelné, baví to pozorování zajímavě fungující sorty lidí. Ale ani tam není Velvet Buzzsaw žádnou trefou do černého, jakou byl třeba Altmanův Hráč ze zákulisí filmařiny. Gilroy s tím měl určitě vyšší ambice. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama