Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře,tak umění zabíjí no...od Gilroye jsem po Slídilovi a koneckonců i Romanovi J.Israelovi čekal mnohem víc než tuhle sice skvěle obsazenou,ale jinak povrchní a nezáživnou nudu.Pár OK momentů tady sice je,ale jinak Sametová cirkulárka nefunguje ani jako horor,ani jako mysteriózní cosi a nakonec ani jako satira...40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Totální ulítlost. Chvíli jsem v tom cítil i odkaz na Obraz Doryana Graye, což je určitě ku prospěchu námětu. V rámci těch mysteriozních thrillerů je tenhle ale určitě na straně těch mega divných, který potvrzuje i to, že Jake Gyllenhaal asi navždy zůstane v roli podivínů. Ty mu prostě jdou nejlíp už skoro od dětství. Tady to třeba není jiné, ale i když je to všechno mega ulítlé, mojí pozornost si to na pohodu udrželo až do samotného konce. Ten je ale bohužel trošku do prázdna. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Námětově nic originálního, jelikož ve filmech už vraždily nejen obrazy, ale zabíjeli i umělci s nimi propojení během života či po smrti. Snímek ale dýchá zvláštní neklidnou atmosférou. Je cítit jakési podivné napětí a člověk tuší, že se přihodí něco divného, něco zlého, a pak najednou...bum...a on to údržbář! Ale vážně, je to neklidný film plný postav, co si jdou po krku, jelikož nejde o nic menšího než o peníze. Výbornou kameru doprovází neméně dobrá hudba a obojí tak činí z filmu zajímavý zážitek. Bisexuální Morf je věrohodně cáklý, Josephine jde za svým bez ohledu na cenu, Rhodora si je vědoma nebezpečí, ale když se rozhodne, je už pozdě a jen ten Piers tu je tak trochu do počtu. A pak vraždy....jsou z větší části v náznaku, byť ubroušená ručička stříká v přímém přenosu. Obrazy ožívají, paže a pracky se natahují a utéci není kam. Možná o trochu více potěší ty, co rádi umění a svět s ním spojený. 3,5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť "Velvet Buzzsaw" nie je úplne jednoduché. Myslím si, že tu máme celkom zaujímavú story, máme tu niekoľko skutočne skvele spracovaných vizuálov, no miestami je to tak neskutočný bordel, že si neviem predstaviť, ako by to vôbec dokázal niekto upratať. Je to v niektorých aspektoch fascinujúce, v iných nudné. Má to postavy, ktoré sa mi páčia, má to postavy, ktoré moc nemusím. Je to miestami strašne natiahnuté, no zase to má niekoľko veľmi originálnych smrteľných scénok. A ak by som mal povedať pravdu, tak najlepšiu si asi vychytí Toni Collette. Napriek tomu, že som vedel čo sa stane, ten efekt je veľmi dobrý. Uznávam. Umenie môže byť smrteľné. A niekedy môže ľudí dostať do úplne inej roviny. Napríklad by som povedal, že na začiatku sa mi Josephine ako postava páčila. Neskôr už bola podľa mňa viac neznesiteľná. Neviem ako tento film proste poriadne ohodnotiť. Myslím si, že mi spadá niekde do priemeru. Mohlo sa to trošku skrátiť, mohlo to byť akčnejšie a menej sa z toho snažiť urobiť vizuálne umelecké orgie moderného umenia, ktoré sa na nás tlačí z každej strany. Obrazy vyzerali desivo, smrteľné scénky sú dobre spracované a príbeh je zaujímavý. No to sú elementy, na ktoré sa malo tlačiť viac. A menej dialógov o tom, akí budeme bohatí, lebo stojíme na zlatej bani, ktorá je však súčasne atómová bomba. Dan Gilroy mi dal rozhodne chrobáka do hlavy. Film, na ktorý nezabudnem, no nemám potrebu vidieť znovu. A nie preto, že by bol na mňa moc ťažký. No nemá mi reálne ako divákovi moc čo ponúknuť. Napriek kreatívnym a skvelým nápadom. Hodnotenie: C+ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokus o komédiu, ktorá si mala robiť srandu zo sveta kde umelci, kritici, majitelia galérii a spol vytvárajú ultra vážnu, a hlavne predraženú bublinu. Scenárista zistil, že sa mu nepodarilo vytvoriť vtipné situácie, len trefné postavy, a tak do toho napumpoval lacnú hororovú zápletku, ktorá ako keby vyletela z Věřte nevěřte. Jake Gyllenhaal ma svojou bisexuálnou exhibíciou trapnosti bavil. Škoda, že sa pohyboval v podpriemernom diele. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Ide o druhý film, kde Jake Gyllenhaal stvárnil homosexuálnu alebo bisexuálnu postavu. Prvý krát stvárnil takúto rolu vo filme Skrotená hora (2005). (R...)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama