Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (156)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrané dva filmy ze začátku devadesátek, byly takřka dokonalé. Tuto animovanou záležitost tedy beru jako jakésik upozornění Hollywoodem, že bylo by záhodno, na tohle dostat lidi, protože se jedná o velmi známou značku. Potěšilo mě že se děj aktualizoval s potřebami dnešní doby a naštěstí nesledujeme nějaký další útrapný origin, ve kterém se celý film dávají postavy dohromady, aby to už příště tedy začla být konečně i zábava. Tady se prostě jede skoro hned od začátku. Addamsova rodina bydlí na kopci za městem a obyvatelé městečka se začnou brzy zajímat o to, co jsou vlastně zač. Nijak neurážející spíše dospělejší animák. 55% ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Film má v sebe veľa dobrého, poďme však od koreňa. Snímka má problém určiť si o čom chce vypovedať a aj keď túto hlavnú myšlienku na konci filmu pochopíme, cesta k nej je veľmi kľukatá. Prvú polovicu filmu v podstate tvoria epizódne scénky - akési každodenné dobrodružstvá rodiny, ktoré sú ozvláštnené zaujímavým a jedinečným prostredím a samotnými členmi rodiny. Na rytmus filmu si rýchlo zvyknete a divák môže mať pocit, že tvorcovia sa úmyselne vybrali touto cestou, čo by bolo podľa mňa vo výsledku úplne super. Po predstavení hlavného záporáka ale máme pocit, že sa k niečomu schyľuje. Je dobré, že nevieme k čomu, je zlé, že nás to nezaujíma. Scenár sa rozhodne sledovať dve línie. Expanziu mestečka pod kopcom a túžby dvoch mladých súrodencov, z ktorých každý má nejaké svoje osobné problémy. Tieto prvky k sebe vôbec nejdú a finále v dome tak, žiaľ, pôsobí silene. Navyše snímka poprie samu seba a to preto, lebo vo výsledku sa Addamsovci v podstate stanú súčasťou spoločnosti, do ktorej vedia, že nepatria. Pri výrobe si to ale niekto všimol a tak to tvorcovia v posledných sekundách zase obrátia. Toto ma ako diváka obarilo najviac a zabilo akýkoľvek dojem z filmu. Najviac ma, žiaľ, pobavilo, že akonáhle nabehli záverečné titulky, film si iba potvrdil, že je v rade desiatok a desiatok ďalších. To znamená, že sa pre mňa vo význame zaradil k "ružovej". Jednotlivé nápady na gagy a humorné scénky sú fajn a aj keď niektoré z nich nevypália, niektoré sa celkom odvážne posunú na hranicu etiky, aby pobavili aj dospelé publikum. Ja som si osobne ale nezvykol na animáciu filmu. Netreba sa opičiť po Hoteli Transylvánia a inšpráciu by som hľadal skôr v stop-motion animácii a snažil sa o vytvorenie niečoho zapamätateľnejšieho a atmosférickejšieho. Takto snímka vypálila ako priemer, za rodinné pozretie ale nič nedáte. Teda vstupné do kina aktuálne. Viac tu: https://youtu.be/DS1coZP9aHA ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Addamsovu rodinu miluju a laťka je díky původnímu seriálu a prvním filmům nasazená hodně vysoko, ač následující pokusy o oživení byly vždy zoufalé. Nemám problém s animovanou podobou (však oni byli animovaní už v 70. letech) a začátek nevypadá špatně, povedený dabing Oscara Isaaca, ale je vidět, že i přes kratší stopáž se inspirace velmi rychle vyčerpává a jakási parodie na make-over nefguje. Definitivni zklamání je mazurka, která byla ve filmu zlatým hřebem, takže to tím kleslo pod 50%. Závěrečné překreslení seriálové znělky je super, ale už to nezachrání. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rodinné problémy jsou nadčasové a všudypřítomné a nevyhne se jim ani nejmorbidnější rodinka všech dob. Wednesday je znuděná svým všednočerným životem a hledá útěchu v růžových končinách, zatímco Pugsleyho čeká náročná zkouška dospělosti v podobě šavlového tance. Podle zdejšího i zahraničního (Imdb) hodnocení jsem čekal něco horšího, nicméně ve výsledku jde o svižně natočený kousek s nejedním dobrým nápadem či hláškou, který se sice nikdy nestane ikonou svého žánru, ale diváka rozhodně neurazí. Na druhou stranu je však pravda, že se z toho určitě dalo vytřískat víc, protože Addamsovic rodinka oplývá velkým potenciálem. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Luskáním to začalo a já věděl, že se přes veškerou kritiku a nekvalitní hodnocení těším. Chápu, že zarytí fanoušci se museli asi chytat minimálně za hlavy se studeným ručníkem na čele. Zábavná a tak či tak pěkná animace, která mi k rodině Addamsových sedí. Zajímavá zápletka a dobré završení, které nebylo nic extra, ale tak či tak jsem s ním byl spokojený. Reálně asi nechápu proč takový hate, ale to se nedá nic dělat. Rád se k tomu někdy vrátím...  7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hoc sa môže zdať, že postava It (Snoop Dogg) hovorí nezrozumiteľným jazykom, v skutočnosti sú to repliky pustené odzadu. (belinko)
  • Ve filmu je odkaz na film To (2017), a to ve scéně, kdy malá Wensdy přinese červený balónek a matka ji na to odpoví: „Tyhle věci většinou drží v ruce nějaký vraždící klaun.“ (Hovadin)
  • Ku koncu snímku, keď celé mesto príde na prestavbu domu Addamsovcov, časť domu je ružová. V seriáli The Addams Family (1964) bola veľká časť scén natretá práve ružovou farbou, aby sa získali tie správne odtiene čiernej, bielej a šedej pre čiernobiele premietanie. (belinko)

Reklama

Reklama