Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatické scifíčko plné hlášek a zábavných situací díky kterým člověk rád přehlédně i některé režijní a scénáristické kixy. "Chemie"mezi dvěma hlavníma postavama funguje, atmosféra je hezky ponurá.. Finální naháněčka ale vyzněla hodně nešikovně a do prázdna, takže na ty 4 se to u mě prostě nevyšplhá... Ale jinak fajn. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je úplně a naprosto všechno přesně tak, jak čekáte. Úplně přesně. Ten film vás nemá prakticky čím překvapit. Všechno tam je, jak v podobných filmech být má. Přehnaná drsnost hlavního hrdiny, zdánlivá kancelářská uťáplost jeho nového parťáka, sprchová scéna hrdinovy přítelkyně (palec nahoru, Kim), hlášky. V podstatě ten film není vůbec nic jiného, než neoriginální, přes kopírák braný akčně horrorový sci-fi kýč. Otázkou je, jestli to je dobře nebo špatně. Nebo jinak. Úplně tou nejhlavnější otázkou je, zda vám to bude vadit nebo ne. Vadilo mi to? Nějak zvlášť ne. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na pomezí mezi naprostou kravinou a stylovým kultovním béčkem. Tony Maylam měl šťastnou ruku, protože za pomoci hypnotické kamery a vlezlé hudby trefil parádně psychadelickou atmosféru, kterou mu ještě vyšperkoval Rutger Hauer svým maniakálním herectvím. Na začátku Vám bude připadat jako magor, ale s postupujícím příběhem bude jeho chování čím dál pochopitelnější, a jako magoři budou naopak vypadat ti okolo. Možná je to náhoda, možná je to režisérký záměr, každopádně to přiživuje mimózní pocit z děje. Zasazení do světa ve kterém se zhmotnily předpovědi magorů lepících se k silnicím, pobíhá v něm vrah z noční můry, a společnost zvolna sklouzává do chaosu, dokončuje dílo a pevně zacementovává film na té správné straně pomyslné hranice - mezi stylovými kultovkami, ke kterým se jejich obdivovatelé budou rádi vracet. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět film odehrávající se při globální katastrofě či spíše při jejích následcích hladina vody stoupá, jsem zvědavý jestli s tím taky už někdo něco bude dělat. Byt samozřejmě kdyby to tam nebylo nic by se nestalo na děj to vlastně nemělo žádný vliv. Naprosto šílený polda vyšetřuje záhadné vraždy, kdy obětem je vyrváno srdce a musí mu v tom přes nechut pomoci mladý policista, to už tady bylo asi xkrát. Velký plus je že je to jedna velká akce, ten jeho byt byl teda děsný neskutečný bordel. K tomu přijemná Kim Cattrall. Obluda taky ušla a atomosféra solidní. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak tento re-watch bolel. naposledy som to videl asi v 95tom ale tento raz som to skoro nedal do konca. rutger hauer prehrava ako blazon, akcia neprehladna a chaoticka (sharp dokoncoval film potom co maylam produkciu opustil) a hudba otrasna. zatopeny a krysami presiaknuty londyn je vsak skvely. za zmienku stoji i fakt ze hlavne monstrum navrhol stephen norrington (reziser bladea a ligy vinimocnych)... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama