Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem v podstatě jediný, zato docela závažný problém – de facto se vytratily paranormální jevy. Hodně mi to stylem a strukturou připomnělo některé epizody z prvních dvou sezón, které hrály především na hororovou atmosféru. Je zcela bez debat, že druhý díl je v prvé řadě o postavách – o jejich motivacích a o jejich samotném vztahu. A v tom je vlastně ten háček – jdete na Akta X kvůli zeleným mužíčkům, nebo kvůli Mulderovi a Scullyové? Přesně od toho se bude odvíjet většina zdejších hodnocení… P.S. Záběr na obrázek George Bushe s X-files hudebním motivem, to si zaslouží vytesat do kamene! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

X-Files má oprávněně status kultovního seriálu. První dvě série a spousta jiných epizod patří k tomu nejlepšímu ze seriálové tvorby vůbec. Druhý film se nese v komornějším duchu, než první to ale mě osobně nevadí. Pro mě X-Files neznamená pouze UFO a spiknutí, ale i takový příběhy jaký vidíme zde. Myslím, že většina fandů čekala opuletní comeback, ale dočkali se pouze lehce mystického thrilleru. Někomu to může vadit, mě vůbec. Naopak jsem rád, že jsem dostal svou dávku napětí v podobě Chrisem Carterem kvalitně natočeného napínavého filmu. Dobrá hororová kamera a střih a také klasická hudba Marka Snowa. Návrat do zlaté éry. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Umíte si představit Akta X bez mimozemšťanů, paranoidního Muldera, který je všude vidí s jeho sestřičkou, okna bez slavného písmene X z neprůhledné lepící pásky? Tak tady jsou. Budou pro vás zklamání, protože jediné co vám zbylo po mysteriózních liniích ze seriálu bude věštec, kterému samozřejmě nikdo nevěří. Dále Mulder, který už není tím Mulderem, kterého diváci milovali a chtěli vidět, jak honí všechno, co svítí. A nakonec Scullyová, ze které se stala doktorka, která zachraňuje raději jednoho chlapce než miliony lidí. Tohle už nejsou akta a dokazuje to každý okamžik. Chris Carter se bohužel stal symbolem sám sebe, když vytvořil film, který má s jeho kultovním seriálem podobný pouze název a jména postav. Musím však pochválit hudbu, která přináší změnu do ohraného schématu a posun je to velmi příjemný. Příjemným osvěžením byla také Amanda Peet, která působí v roli agentky FBI dobře. Trochu mě také překvapil závěr filmu, přesněji závěrečné titulky, v kterých ze začátku vidíme snad variaci na zimu, ale ta se postupně mění v cosi, co opravdu do akt moc nepasuje (ano, myslím tím tu loďku s Mulderem a Scullyovou:)na cestě do ráje... ). Akta X Film je pro mě mnohem lepším dílem, které dokázalo navázat na seriál, jak se patřilo a dodnes je nezaslouženě přehlíženo diváky a možná i fanoušky. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

X-files no more please. My heart is broken. There is only one question: WHY?!!! Why should I believe in this piece of crap? I believe in a lot of thinks - especially in miracles, but this sequel is not the miracle. I hope, that some day Scully and Mulder will return with something extraordinary, that my eyes told my mind wow I can’t believe it. I want to believe in better potential sequel. Chris Carter shame on you….Chvilku to trvalo, než jsem se vzpamatoval z prvotního šoku. Tenhle snímek si zaslouží nálepku „never more“. Záhady mám rád a Akta X jakbysmet, tudíž jsem byl odhodlán hájit tenhle film za jakoukoliv cenu. Jenže se ukázalo, že příběh se pohybuje na stejném bodu mrazu, jako krajina v níž se odehrává. Mulder a Sullyová neřeší záhadu všech záhad, nýbrž osobní problémy, které brzdí příběh, který se nestačí ani rozjet a v další zatáčce sjíždí ze svahu a nabourává do cedule s nápisem I want to belive. Ale kde nic není…však to znáte. Největší záhadou tedy ve výsledku zůstává, kam se ztratil příběh? Blahopřeji všem, kterým se ho podařilo objevit. Pokud nebudu k zastižení, jsem v hospodě a snažím se této záhadě přijít na kloub nad skleničkou něčeho ostřejšího….takhle by to opravdu nešlo.... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama