Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekávala, nic mě tedy nezklamalo. Snad příliš mnoho Boha a víry, ale co, byla tam Scullyová, byl tam Mulder, muckali se a bylo to fajn :-) Akorát Fila je idiot, fakt jsi mě nasral, Kamile, s tím titulkem u své recenze. Vím, proč je nečtu, ale název fakt přehlédnout nejde. Jo a díky za boží UNKLE v závěrečných titulcích! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ak by to bolo sucastou x- tej sezony serialu, bol by to jednoznacne jeden z priemernych dielov serie. Vzdy ma zaujimalo osobne - citove puto medzi nasimi agentmi, preto po tejto linii mi ta civilnost az intimnost filmu nevadila. Nosna kostra pribehu - samotny pripad, je vsak s danou stopazou neunostne natahovane nieco, co nemalo sancu a mam pocit ze ani nechcelo byt nieco viac. A vobec sa nedivim tomu marketingovemu tichu okolo filmu - pretoze tato sed sa zaujimavo asi ani predat neda. Na jedno pozretie obstojny thriller, repete vsak nehrozi. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hmm, ta čtvrtá hvězdička je ale spíše jen za urputnou snahu udržet tuhle sympatickou sérii ještě aspoň chvíli naživu. Aby si to někdo nevyložil zle - není to špatný film, ale pro nás, kteří jsme na tomto kultovním seriálu (zejména jeho úvodních cca 4-5 sériích) prožili kus života je tenhle snímek již jen takovým pokusem ve stylu "nechci zapomenout". Někdo si prostě řekl "zkusme z té dojné krávy, která je sice už skoro chcíplá, ale pořád trochu dýchá ještě vyždímat pár kapek mlíka", no a tak to celé začalo, totiž vlastně skončilo. Já aspoň věřím, že už to končí, přesněji řečeno "chci uvěřit", že to končí, protože případný další díl by musel nutně začít exhumací prapůvodní idey, tedy té "dojné krávy"... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Akta X podle mě fungovala právě hlavně kvůli ústřednímu páru. Pokud by mělo jít jen o konpirační teorie o spiknutí vlády s ufony, byla by to na více než 200 dílů nesnesitelná polévka. Nicméně parťácké rytí, blýskání se jeden před druhým, jiskření z potenciálního vztahu... To drželo seriál pohromadě. A drží to do značné míry i tento film. Mulder a Scully nám zestárli, pro nepamětníky museli něco málo zopakovat a vysvětlit, ale dalo se to přežít. Na poměry Akt X celkem běžný příběh je, jak jsem předeslal, jen kulisa -- tenhle mikrosvět Muldera a Scully funguje i po letech. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Nápis „I Want to Believe“ se objevil i v české mobilní hře „Robberry Madness“. (Plukovnik538)
  • V čase 1:03:10 jedna ze sester promluví česky:„Začíná mít záchvat“. I přesto, že doktor i zbylé sestry mluví rusky. (Pumpenzen)
  • Postava Franz Tomczeszyn je odkaz na kostymérku Lisu Tomczeszynovou. (Karlos80)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama