Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem v podstatě jediný, zato docela závažný problém – de facto se vytratily paranormální jevy. Hodně mi to stylem a strukturou připomnělo některé epizody z prvních dvou sezón, které hrály především na hororovou atmosféru. Je zcela bez debat, že druhý díl je v prvé řadě o postavách – o jejich motivacích a o jejich samotném vztahu. A v tom je vlastně ten háček – jdete na Akta X kvůli zeleným mužíčkům, nebo kvůli Mulderovi a Scullyové? Přesně od toho se bude odvíjet většina zdejších hodnocení… P.S. Záběr na obrázek George Bushe s X-files hudebním motivem, to si zaslouží vytesat do kamene! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

těšila jsem se jak na Muldera a Scullyovou z kanálu vyskočí obří housenka, aby to neměli jednoduchý tak se k tomu připletou mimozemšťané a jako třeštičkou na dortě, budou zápasit se zmutovaným člověk.. a ono prdlajs. Jediný "nadpřirozený" úkaz byl pedofilní kněz, který byl zároveň médium.. to mi ale nestačí. Úžasná krimi podívána s názvem Chci uvěřit.. ano, to beru. Ale co to Akta X před tím?? zklamání:( čekala jsem večeři minimálně o dvou chodech.. a dostala jsem jen rohlíku a za dobré chování i máslo :( P.S. SPOILER.. lidem si přišijte třeba ty hlavy dvě.. ale se psi na mě nechoďte!! jinak bude zlá :( :-D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Ako nadpriemerné krimi to malo naozaj šťavu. Ako pokračovanie série o nadprirodzených javoch to ale nemohlo obstáť a dôstojnosť filmu nezachraňujú ani Mulder a Scullyová; a prakticky len tieto dve mená spájajú tento film s pôvodným seriálom. Pokiaľ sa tešíte na mysterióznosť a tajomnú atmosféru, zabudnite. Nechápem ako tvorcovia, ktorí ešte pred pár rokmi chŕlili jeden perfektný nápad za druhým, a vďaka ktorým sa stal seriál fenoménom pre fanúšikov mysterióznych a sci-fi príbehov, sa zrazu nemohli zmôcť na súvislejšiu zápletku s lepším príbehom. Táto story by bola ideálnym námetom pre 45minútový seriál, ale povedzme si pravdu, kto by chodil do kina kvôli jednej časti zo seriálu? Vzťah Muldera a Scullyovej bol pre mňa miernym šokom, ale budiš, ja si rád zvykám a nakoniec to nebola až taká fraška, najmä vďaka hereckým výkonom. Nezvykol som si ale na poloprázdny scenár, napätie bolo vykastrované, atmosféra nemala ďaleko k impotencii. Ešteže na konci všetko zachránil Skinner. 65%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna krátká scéna s hlavními hrdiny. (Lucasion)
  • Nápis „I Want to Believe“ se objevil i v české mobilní hře „Robberry Madness“. (Plukovnik538)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama