Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Nudný, zdlouhavý, nezáživný film v podstatě o ničem. Možná je to způsobené i slabým scénářem, jelikož herecké obsazení je zde první hollywoodská liga. Ale jak je vidět tak aji ti nejlepší herci nic nezachrání, když už od začátku je špatná výprava. Dávám půl hvězdičky za Forda a pul za Pitta, a doufám že už tento film nikdy neuvidím... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš někdy pocit viny ??" - "Někdy nemůžu spát, celý noci.. Nikdo není bez viny, v tý situaci.. Všichni mají svý duchy.." Tak ať si Brad, až příště nebude moct usnout, pustí tenhle rohypnol !! Tady nebude muset mít pocit viny, oba dva s Fordem se totiž moc snažili, navíc Tichého nepřítele dost kritizovali.. No jo, i mistr Pakula se někdy utne.. Těžká látka, těžce zprasený film.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Morální pojednání na téma terorismus. Je zde pěkně vidět, i když velice omezeně, že ono to s tou partizánskou válkou v Severním Irsku nebude zas takové jak nám to denně předhazují média. Pitt to nezahrál špatně, ale ať se na mě nikdo nezlobí, prostě jsem mu to nevěřil. Prostě nevypadá jako terotista, taky má uhlazené chování jako salóní pinč, do vostrech chlapíků z IRA má hodně daleko. Děj nemá příliš spád, ale určitě koukatelné. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)
  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama