Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Josef pochopil, že se stal štvancem. Fajn že se na problémy privilegovaných bílých mužů ani v této době úplně nezapomíná, i když se nakonec ukáže, že jejich potíží jsou oni sami a navíc komplikují život všem okolo. Jemně surrealistické vyprávění o muži, který všechno slyší, ale ne vše si pamatuje, se povznáší nad běžnou 'tuzemskou' produkci nejen scénářem, který dokáže nebýt banální, hereckým koncertem pro 2+1, převlékací scénu ztepilé Alexandry Borbély (na jejíž jedinečné fyziognomii postavil nějaký Maďar skvělé O těle a duši), východoevropskou aluzí na Donnieho Darka, ale hlavně nanejvýš vítanými povznesením se nad podlézání divákovi, kterého jinak třeba honit na každou píčovinu do kina. Prostě kdo chce vidět Krobota existenciálního skoro mastroianniovsky a Kaiserovo penzijní péro, ať přijde, nebo si film streamne za 50 let. Těžko říct zda lvy uhnaný Zátopek, ale tohle přetrvá. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja ked' vidím Krobotov nasraný ksicht, mám hned' depku! Ale tu sa mi nejako lúbil. Zrejme tými životnými múdrosťami rozprávanými v intermezzách filmu. To bola pecka! S väčšinou sa stotožňujem, hoci charakter, ktorý hral, tak ten mi už klasicky moc nesedel od začiatku filmu. 85% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Od té doby co Miroslav Krobot nepočítá ty vrácené podšálky je loterií, zda se objeví v něčem děsně in zábavném, nebo naprosto mimozemsky mimózním, jako když se chopí režie. Spíše ten druhý případ je tento skoropseudoartový komediální kousek, který mi moc vtipný nepřišel. Jedna hvězda za autorskou odvahu něco takového natočit, ale pro mne byl už odrazující Kaiser, který tam hned na začátku v depresi ukazuje nekonečně dlouho svůj penis. No ani moc nepomůže, když tam Babišová ( ne Monika ) ukazuje prsa. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Zatímco Krobotovy autorské filmy jsou pro mě spíše průměrné a nedokáže to zachránit ani jeho specifické herectví, tak tohle se povedlo. Šulíkův film je přesně tím, čím Velká premiéra není. A Šulík nenatočil tak dobrý film snad od Klíče k určování trpaslíků. Chápu, proč má snímek jen 55 %, je to moc náročné. Ale i tak je to ostuda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To přirovnání k Chvilkám skutečně není úplně mimo, jenže tohle na rozdíl od nich nemá jen solidní rozjezd, ale stejně dobře se to rozvíjí i dál a vše se nezasekne někde ve třetině. Svým způsobem se tu Šulík vrátil v určitých prvcích ke svým začátkům, aspoň svérázností a důrazem na psychologii postav, především té hlavní, ale dbá i na dostatečně představení těch vedlejších a jejich důležitosti, vztahu a ovlivnění vůči hlavní postavě. Ano, ta forma mi sice přijde přehnaně svojská a Šulík zde přichází se zbytečně velkým počtem nápadů, přičemž u některých se mu nedaří je správně zkorigovat, taky to není úplně dotažené a konec taky nemá takovou sílu, jakou by mohl mít. Jenže na poměry současné česko-slovenské kinematografie to má solidně napsaný scénář, podmanivou atmosférou, dobře se zde pracuje s postavami, filmařská stránka je svá a přitom neotravuje, hudba se do toho dost zvláštním, ale přitom naprosto přesným způsobem hodí a už jen kvůli tomu to strčí do kapsy spoustu jiných českých filmů. Včetně těch, které se snaží tvářit jako art, ale nemají na to. Líbilo se mi to a něco mi to dalo - a to o spoustě současných filmů z Čech a Slovenska říct nemůžu. Už jenom kvůli tomu si to podle mě čtvrtou hvězdu zaslouží, i když jen slabou. Každopádně jsem rád, že mě můj nejoblíbenější slovenský režisér opět nezklamal - sice na dost silný zážitek z Tlumočníka tohle nemá ani zdaleka, ale pořád je vidět, že on prostě umí. Btw zařazení mezi komedie mi přijde docela mimo a hlavně strašně mystifikační, protože na základě něj se na tenhle film podívá spousta lidí, pro kterou to prostě není (což nemyslím nijak špatně). Tohle je drama, hlavně drama. 4* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Filmový štáb měl 42 členů. (Bioscop)
  • Miroslav Krobot o své roli řekl: „To je role, která se těžko odmítá, náročností, velikostí i tématem. Možná si vzpomenu na roli Aloise Nebela (2011), která je rozsahem srovnatelná.“ (SONY_)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno