Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja ked' vidím Krobotov nasraný ksicht, mám hned' depku! Ale tu sa mi nejako lúbil. Zrejme tými životnými múdrosťami rozprávanými v intermezzách filmu. To bola pecka! S väčšinou sa stotožňujem, hoci charakter, ktorý hral, tak ten mi už klasicky moc nesedel od začiatku filmu. 85% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tento film (případně Prušinovského Chyby) měl pobrat České lvy. Bohužel, dala se přednost mainstreamovému spektáklu bez přidané hodnoty (Zátopek), který je celý postaven jen na jednom hereckém výkonu. Když jsem byl v říjnu loňského roku na setkání s Miroslavem Krobotem, Zaječí uši jen letmo zmínil a poznamenal, že "všechny ceny a Oscary by dal Chybám". Správný úsudek, ale zbytečná skromnost. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Zatímco Krobotovy autorské filmy jsou pro mě spíše průměrné a nedokáže to zachránit ani jeho specifické herectví, tak tohle se povedlo. Šulíkův film je přesně tím, čím Velká premiéra není. A Šulík nenatočil tak dobrý film snad od Klíče k určování trpaslíků. Chápu, proč má snímek jen 55 %, je to moc náročné. Ale i tak je to ostuda. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zväčša som skôr namrzený, keď mi film poslednou klapkou nedocvakne. Tu som to uvítal. A tie početné komentáre, že obsahovo išlo čisto o artovú onaniu chápem, ale je to hlúposť, či priam hrdosť na nepochopenie. Mne to celé príjemné zaklaplo a nemusel som nasilu hľadať. Asi som génius. A Krobot charizma nevídaná. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dochodcovsky remake vybornych Chvilek pre nafrnene artove publikum. Takze bohuzial. Celkom som sa na to tesil, ale toto fakt nie. Strasne dlho som tak v kine netrpel. Technicky je to skvele, vidiet, ze Sulik ma remeslo v malicku. Ale najma vdaka tomu to posobi priserne neuprimne. Komorna art forma za 30 korun by tomu filmu sedela viac. Velmi dlho sa mi pri filme nestalo, ze som sa nedokazal chytit na vlnu autorov a ti mi to vobec kreativnymi rozhodnutiami neulahcovali. A to som prvych cca 15 minut na to kukal plny nadsenia. Protestnych 2/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel na různých místech v Bratislavě a jejím okolí, a také v Praze. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (rakovnik)
  • Při natáčení bylo použito 12 ks zaječích uší, které jsou výtvorem nadaného maskéra i velkých hollywoodských produkcí, Martina Jankoviče. (Bioscop)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama