Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenzní pecka, ve které funguje na minimu prostoru téměř všechno. Costner a Lane se osvědčili jako filmový pár už v Man of Steel a zřejmě ne náhodou si podobné role zopakovali o několik let později. Typově eastwoodovina, ve které chybí tradiční morous Eastwood, ale namísto něj je stále zatraceně cool Costner v jeho typické poloze "polodrsného chlapáka", kterou hraje už dobrou dekádu a pořád stejně baví, jelikož je trefná, ze života a vyvarovávající se zbytečných plků o ničem. I zde je postava Costnera málomluvná, zato on point a nejsilnější momenty filmu jsou právě kolem něj. Oproti domu Diane Lane do toho dává paletu expresivních emocí a někdy jí scénáristé až příliš rozvazují ruce a diváka tak zahlcuje dialogy, které by mohly být kratší. Další malý velký film který občas bolí sledovat, ale nahazuje zajímavé momentky k zamyšlení týkající se rodiny, vztahu, životních ztrát, apod. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chvílema to bylo na 5 a chvílema na 3, takže volím průměr. Jako, už mě celkem dlouho pěkně štve, že těch novejch filmů je tak strašně málo, slovo štve je hodně umírněný. Kevin s touhle ženskou randil už v novým supermanoj, asi se jim spolupráce zalíbila :o). Konec film je parádně napínavej a hodně vygeadovanej, oceňuju. Začátek a prostředek spíš takový poklidný road movie, s tím, že vidíš krásný záběry jihu USA, moc pěkný. Costner je ještě ve filrmě, je to frajer! Spoiler - by mě zajímalo, v kolika filmech doposud umřel, moc jich asi nebude... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý ten príbeh je popísaný vlastne v obsahu a už potom ostáva len sadnúť a to utrpenie si „vychutnať“. Kevin Kostner ale opäť ukazuje emóciu len veľmi slabučko. Potom na vás čaká dlhá dráma, veľa dialógov, pomalý dej. Mení sa to zhruba po 75 minútach, kedy prichádza, a veľmi prekvapujúco, thrillerová fáza. Trvá však všeho všudy dve minútky a sme späť pri tom istom. Potom už smerujeme ku koncu a tam ešte trochu thrilleru a finiš. Nič mi ten film nedal. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Taká ta relaxačná, neponáhľajúca sa, retro nezívačka, kde je zopár stočených tém (videných kadetade), ale držajúc pokope civilným lepidlom s iniciálmi KC a DL. Každopádne, kto má doma synka alebo dcérku, toho v niektorých momentoch zauzlí v krku.A tá Rodinka "úžasných " si myslím zaslúžila čo mala. Síce ja by som pritvrdil, ale už by to bolo fantasy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-westernová partie na šachovnici amerického severozápadu, v níž královna obětuje svého jezdce, aby zachránila malého krále. A pak při ohnivém garde, šeptajíce do jezdcova ucha, dojde k poznání, kdo byl vlastně král.. Devízy jsou dvě. Zvolený žánr, který umí prodat prostotu příběhu i prostředí a nepřijde s jediným dialogem nebo scénou bez opodstatnění a poctivý výkon adoptivních rodičů Clarka Kenta, co při čelení nové výzvě zosobňují střet rozumu a emocí. V životě, na rozdíl od šachu, vítězství vykoupené ztrátami bolí. Někdy tolik, že je to spíš prohra.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama