Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý muzikant se zlatým srdcem, který putuje po kraji a písničkou si vydělává na skromné živobytí pro početnou rodinu, se jednoho dne rozdělí o poslední kousek chleba, ačkoli mu kručí v žaludku hlady. Jako odměnu za dobré srdce dostane od kouzelného dědečka čarodějný ubrousek, na kterém se na požádání objeví ty nejvybranější pochoutky. Než si jej však stačí pořádně užít, ukradne mu ho lakomý krčmář, který má všechno, ale chce ještě víc. A protože mu kouzelný ubrousek nestačí, okrade důvěřivého muzikanta také o oslíka, z něhož se sypou dukáty. Toho nešťastný chudák dostal od dědečka jako náhradu za ztracený ubrousek. Jenže nebyla by to pohádka, kdyby se všechno neobrátilo v dobré. A tak je nakonec muzikant spravedlivě odměněn a lakotný hostinský třetím dědečkovým darem po zásluze potrestán. (TV Nova)

(více)

Recenze (332)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě krása a klasika, ale hlavně nestárnoucí originální pohádka. Kromě vynikajícího Peška ale musim uřednostnit ještě lepší hereckej výkon hostinskyho v podání Josefa Beyvla - takovej hereckej koncert by si zasloužil i něco víc, než Oscara. Ten celej zážitek povyšuje na mnohem vyšší úroveň. Hlavně když se směje. Je to prostě štramák. Jinak hláškuje se tam o 106 a s písničkou jako ptáček, to je taky nezapomenutelná melodie, že. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z tech pohadek, ktery davaj porad, ale da se na ni vzdy kouknout a neleze na nervy. Pribeh je pekelne jednoduchej, ale vubec to nevadi a navic ma film smesnejch 70 minut. Musim pochvalit na dobu vzniku slusny triky v cele s obuskem, kterej vypada jak Mr. Hankey a hlavne herce. Pesek je fajn, ale daleko lepsi je Josef Beyvl, to je naprostej mega prasak, ze se to jen tak nevidi. Fajn pohadka. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Obušok, z vreca von!" či v originále "Obušku, z pytle ven!". Veď už len ten názov je trapný. Ja som túto starú českú rozprávku nikdy nemal rád. Ani ako decku sa mi to vôbec nepáčilo. Myslím, že to je predovšetkým preto, že bol do hlavnej úlohy obsadený slizký buzík Ladislav Pešek. Tento pajác mi bol vždy silne protivný. No a keď začal vyspevovať, že si s písničkou svetom vykračuje ako ptáček, tak som mal chuť mu vytrhnúť tú balalajku, na ktorej brnkal a rozmlátiť mu ju o hlavu. * ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdová pohádka, kde vítězí dobro nad zlem, láska nad nenávistí a pravda nad lží. Zlý okrást i nejchudčího na světě schopný hostinský, tlustý až hanba, si troufá na nevinného vandráka... ale "obušek" hostinskému ukáže zač je toho loket!!! Inu hlášky jako "oslíčku otřes se", nebo "obušku z pytle ven!", považuji opravdu za nezapomenutelné... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty až nenávistné komentáře k této československé klasice. Další z řady povedených pohádek, které diváka dokáží upoutat k obrazovce i po tolika letech. Chudý muzikant Pešek sice moc chytrosti nepobral, ovšem neviditelnou jitrnici zahrál opravdu přesvědčivě, až se mi zbíhaly sliny stejně jako tomu až nechutnému hostinskému. Naštěstí se na scéně objeví Obušek a začne se pořádně po zásluze vyplácet… ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Scéna výprasku byla hodně kritizována. Novinářům vadilo, že je tak krutá a naturalistická. (Sinecod)
  • Do potoka padal pan Pešek asi 5x a výsledkem byla nejen nezapomenutelná scéna, ale i pořádná rýma. (SvaPepina)
  • Nůž, kterým si Muzikant (Ladislav Pešek) krájí „jitrnici jakou svět neviděl“, je známá Rybička od firmy Mikov. (koca999)

Reklama

Reklama