Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá. Dvojka možná o chloupek lepší. Trojka už průměrná. Proto jsem ke čtyřce neměl absolutně žádný očekávání. A byl jsem mile překvapenej. Jelikož se jedná o prequel z doby Divokého západu, nevrátí se žádná z postav původní trilogie. I přes to se zde setkáme alespoň s pradědečkem Burta Gummera. Militantního cvoka. Ten je paradoxně pacifista který ani neví jak se drží zbraň. Dějově je film v podstatě jednička posazená do westernového prostředí. I díky tomu je to ale mnohem zábavnější než trojka a srovnatelná s 1. a 2. dílem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sice jsem po třetím díle říkal, že si čtyřku vzhledem k hodnocením raději odpustím, ale nakonec mne přemohla zvědavost. Ten nápad s červy na divokém západě mi přišel zajímavý. Mohlo by se z toho dost vytřískat - žádné detektory pohybu v zemi, nebezpečí může číhat kdekoliv,...jenže se to opravdu nepovedlo. Ostatně je z toho pěkný guláš. Někdo měl rád westerny a sérii Tremors, tak se rozhodl, že to spojí. Dohromady to ale nefunguje. Michael Gross tu už vážně není ten Michael Gross z předchozích dílů. Jeho postavu by tu mohl hrát kdokoliv jiný. Hiram Gummer je bohatý trouba, jehož jediný "humor" spočívá v tom, že je snobský boháč konfrontován s obyčejnými lidmi, což má vyvolávat komické situace. Bohužel to není vtipné, ale trapné. Jedinou pořádnou postavu zde hraje Billy Drago, který hláškuje a jen díky němu se mi v těch jeho několika málo scénách občas objevil na tváři úsměv. Líbilo se mi, že zde máme jen červy a žádné ty jejich bláznivé přeměny, avšak scény s nimi působí trapně. A takový je i celý film - buď je trapný (Hiram, útoky červů) nebo nudný (neustálé žvatlání o tom, jak to bude hrozné, až to městečko zavřou). Slabé dvě hvězdičky (jedna a půl) za pár dobrých momentů...Nejkvalitnější kousek z této série je jednička. To je dobré zábavné béčko. Dvojka a trojka jsou už horší, ale stále docela zábavná béčka. Čtyřka je špatné céčko. P.S. Je zajímavé, jak na divokém západě bylo to městečko poměrně rušné a v jedničce pak mělo jen asi 14 obyvatel :-) ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Brutálna stopáž v porovnaní s ostatnými súputníkmi žánru (alebo s ich pokračovaniami) je hlavným problémom, ktorý zlomil tomuto filmu väz. Film sa neskonale vlečie a miestami je to fakt nehorázna nuda. Obsadenie talismanu celej sérky (nie, graboidi ním rozhodnenie sú) Michaela Grossmana do mierne atypickej úlohy, rovnako ako prenesenie deja na divoký západ mali zrejme priniesť trocha osvieženia do už mierne zatuchnutej série. Podarilo sa to ale len čiastočne. Triky sú rozhodne lepšie než v predchádzajúcom diely a tiež mi nie sú jasné námietky niektorých užívateľov (Shit) o zmutovaných príšerách. Podľa mňa majú graboidi identický vzhľad ako ich bratia v jednotke, dvojke alebo trojke. Stále lepšie ako televízny seriál... ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale pre sériu o obrých podzemných červoch mám akúsi slabosť. Tento diel je jednoznačne najslabší zo série, avšak úplný odpad to nieje. Film si vychutnáte iba ak ste videli, respektíve vás zaujali predošlé diely. Ide o veľmi jednoduchú, naivnú horror-komédiu ktorá sa neberie vôbec vážne a pri ktorej som sa vcelku príjemne bavil. 50 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zase taká tragédia to nie je. Vlastne celkom zaujímavý a originálny diel. Dej sa presunul do obdobia divokého západu v ktorom sledujeme históriu dedinky v ktorej sa odohrával dej v predošlých dieloch. Objavia sa tu aj predkovia niektorých budúcich postáv a to hlavne predok demolátora Burta (v podaní Michaela Grossa), ktorý prekvapivo nemá príliš kladný vzťah k zbraniam. Červy sa tu vyskytujú v pôvodnej forme akú poznáme z prvého dielu. Nízky rozpočet síce nedovolil filmárom natočiť nejaké veľkolepé scény a väčšej akcie sa dočkáme až vo finále, ale vďaka westernovému pojatiu to tentoraz až tak nevadí. Kým dôjde na akciu, tak stopáž vyplňujú pokusy o humor, ktoré sú miestami celkom vtipné, ale nájde sa tu aj veľa nudných pasáží. Okrem Grossa za zmienku stojí aj drsný pištolník, ktorý príde mestečku na pomoc v podaní béčkara Billyho Draga. Škoda, že nemal väčší priestor a nebol viac užitočný pri likvidácii červov. Vzhľadom na to, že je tento diel prequel, tak by som ho kľudne odporúčil zhliadnuť hneď po jednotke a ostatné slabé diely vynechať. Výsledkom je solídna jednohubka. 5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)
  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama