Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Platom 

všechny recenze uživatele

Škoda... Mohl bych metaforicky přirovnat film k houbě, která je nasáklá vodou. Dalo by se z ní vyždímat tolik! Ale po zhlédnutí zůstává houba stále nacucaná.. Neumím vyjádřit, co přesně mi na K2 nesedělo, ale určitě měl tento film na to, aby se z něj stala velkolepá podívaná, ale celé to působilo hrozně obyčejně, fádně, místy až nudně. Jak už jsem psal... Škoda! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Franc Roddam (v neskorších rokoch zaujal zbytočnou drzosťou – televízny remake BIELEJ VEĽRYBY) dal v britsko-japonsko-americkej koprodukcii dohromady solídny príbeh dvoch mužov, ktorých stvárnili spoľahliví herci Michael Biehn (desiatnik Dwayne Hicks z VOTRELCOV) a Matt Craven (to je ten, ktorý je vám vždy povedomý, ale nikdy si ani nespomeniete, z ČOHO)... "Horské trilery" (PREŽIŤ, PÁD DO TICHA) nie sú moja káva. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před necelým měsícem jsem narazil na knihu Reinholda Messnera "K2: Chogori - Velká hora", která je především o jeho výpravě a dalších významnějších expedicích na tuto horu. Natolik mě kniha zaujala, že jsem chtěl vidět i nějaký ten filmek o této krásce a vzpoměl jsem si, že před dávnými lety jsem něco podobného viděl. Jen jsem začal shánět, K2 jsem sehnal u novinového stánku. Film je sice o fiktivní expedici, ale opravdu v mnoha jedotlivých situacích byla zřetelná inspirace ze skutečné historie výprav na tuto horu. Sice nejsem horolezec, ale podle toho co vím, vše bylo celkem reálné, jediné co se dá vytknout je ten šťastný závěr. Na K2 platí pravidlo, že když se tam jednou někdo zraní, není šance aby se dostal dolu, je to příliš velké riziko pro ostatní členy a to zvlášť, když už zbude jenom jeden zdravý. Navíc je znát, že záběry nejsou z K2, ale to se snad dá prominut. I tak mě film pohltil a upřeně jsem sledoval od začátku do konce. Nakonec tedy musím nějaká procenta strhnout, ale i tak film pro mě získal slušných 85%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před akčním Cliffhangerem, který slouží především k předvádění muskulatury titulního hrdiny, a roztomile dementním (ovšem navýsost zábavným) Vertikálním Limitem, vzniklo toto vysokohorské drama o souboji člověka s přírodou, přátelství, zakalení charakteru a o tom, že mnohdy je těžší z hory slézt než se vyškrábat na vrchol. Mimochodem, lidé orientující se v horolezeckém sportu jsou ochotni K 2 s přimhouřením očí jakžtakž vzít na milost jako film, který má tu a tam cosi společného s realitou. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se celkem nedávno dostal k projekci znovu. Jako malý jsem při sledování Ká Dvojky civěl jak vejr a v mysli mi zůstala jako úžasný zážitek. No jo, jenže člověk tak trochu lehce 'dospěje' a najednou vše vidí s odstupem jinak.:) Můj oblíbenec Michael Biehn jede o sto šest. Jenže prosťáčsky tupý scénář typu: někam chvíli jdeme, najednou se to všechno posere, ale hned to vyřešíme, na mě nefungoval. Paradoxně, těch propíraných 'notně za vlasy přitažených' posledních dvacet minut tvoří nejdynamičtější a scénaristicky ( z ryze řemeslného hlediska ) nejnápaditější část filmu. A závěrečná sekvence s finálním záběrem je prostě bomba. Potěší klasická devadesátková hudba a lehký dramatický záměr. Tak trošku to občas působí jako televizní snímek, který vytahují výše překrásné záběry na štíty hor či celé scenérie ( za to určitě bude stát režisérská verze ) a též ho drží mnou milované ( a bezesporu atraktivní ) prostředí hor. Čili zůstávám lehce nad šedivým průměrem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • K2 drží jeden statistický primát mezi všemi 14 osmitisícovkami - odehrálo se zde nejvíce nezdařených pokusů o výstup na vrchol. (duklak2)
  • Většina horolezeckých scén se točila na hoře Mount Waddington v Britské Kolumbii a ve Whistleru ve Vancouveru. Mount Waddington si tvůrci vybrali pro její podobu s K2. (cheyene)
  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)

Reklama

Reklama