Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člověk se vždy snažil posouvat hranice svých možností a překonávat sám sebe, přijímal výzvy, které před něj stavila příroda. Everest je ztrhující autentický dokument o osudu tragické himalájské expedice z roku 1996. Mezinárodní tým horolezců se pokusil pokořit Mount Everest, ale nejvyšší hora světa si vyžádala svou krutou daň. Film zachycuje v reálném záznamu všechny zajímavé, ale později i tragické momenty výpravy - obtížný výstup, laviny, nedostatek kyslíku a nakonec smrtící bouři. (Intersonic)

(více)

Recenze (23)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Důkladně prostříhané, aby bylo vidět jen to krásné. O mrtvolách a zácpách v zástupech se tam sice mluví, ale nikde nejsou vidět překračování mrtvých a umírajících (a že to byl šťavnatý rok, když se točilo!!!), nikde nejsou vidět tuny odpadků včetně pozůstatků, nikde přetížené cesty. OK tak to byla faktická část. Druhý problém je, že... to se asi v kině stane méně než při domácí velkoformátové projekci... ale během třičtvrtěhodinky 3x rozlepovat oči a dávat film kousek zpět před usnutí, to ve mně vyvolá málokterý film. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Tohle točil IMAX? I na dnešní mobil by se to dalo natočit líp. Ale zaujala mne na těch lidech velká pokora a úcta k velehoře, na kterou se plazili. Jaký rozdíl proti těm nebožákům, co lezli na Everest ani ne týden před Imaxem, a jak si mysleli že jsou nejlepší borci na světě, tak tam pomřeli. Tihle si raději počkali a jen sledovali jak jeden podruhém tam umírají a není jim pomoci. Za zajímavost stojí, že v tomto dokumentu učinkuje a komentuje týpek, jehož otec Tenzing Norgay jako první člověk na světe vystoupil na Everest. A do sněhu tam jako první vymočil žlutý srdce :* ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela pěkně popsanej způsob výstupu z technický stránky, na druhou stranu zbytečně dlouhej úvod (a vsuvky) s lidským příběhem, kterej prostě nemá šánci diváka zasáhnout (kterak jeden Šerpa pořád dokola vzpomíná na tátu). Ta opěvovaná hudba mi byla akorát tak protivná (prostě se tam vůbec nehodí, tečka). Ale tak co, je to o lezení na Everest? Je! Má to fakt parádní záběry? Má! (75%) ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Méně poutavým způsobem vyprávěný dokument o navázání na odkaz dvou prvních pokořitelů střechy světa a to rovnou synem jednoho z nich. IMAX kameru jsem si bohužel nevychutnal, ale ani tak se krása této honosné přírodní scenérie neztrácela. Jen škoda, že dramatické scény nebyly pojaty opravdu dramaticky, až by diváka mrazilo v zádech, jelikož z takového příběhu, jaký se pod vrcholem Everestu odehrál, by rozhodně mělo. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Opat jeden zo silnych dokumentov...doplnajuci cestne miesto v mojej top10 dokementarhneho filmu. Len skoda, ze ta radost z dosiahnutia vrcholu bola len polovicna...a degradovana nepriaznivim osudom...ktory len dokazoval, ze sidlo bohov, ktorych treba poctivo nasluchat, nie je pre vsetkych, a kto ho chce dosiahnut, musi si ho vymodlit:)! Okrem velkej pocty, ktora patri vyprave...davam hold aj IMAX kamere, ktora miestami robila „divy“, a zabery ktore vdaka nej mozme zhliadnut aj my, bezny smrtelnici, mi ostanu v pamati este pekne dlho.Nazdar ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama