Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 2
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (768)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Především naprosto odzbrojující Lewis, který vám vyrazí dech. Potom klasický Scorsese, který si tu svoji mafii nacpe i do kulis občanské války, ale do jejího čela staví tak úžasného "kmotra", že mu to nikdo nemůže vyčítat. Až poté si zaslouží uznání zbývající aktéři tohoto pouličního dramatu - obstojní DiCaprio a Diazová, můj oblíbený Brendan Gleeson v roli Monka a zajímavé miniroličky Liama Neesona a C. Reilyho. Z technické stránky stojí za pozornost výborná kamera. Scorsese sice možná stárne, ale za Gangy se rozhodně stydět nemusí. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

K tomuto počinu Martina Scorseseho jsem se dlouho odhodlával. Odrazovala mě totiž jeho stopáž. Ale chuť vidět opět DiCapria v nějakém filmu a navíc od mistra režisérského řemesla, mě nakonec přesvědčila. Herecké výkony hlavního hrdiny jsou opět brilantní, jak by ne, DiCaprio prostě umí, ale potěší i ostatní herečtí kolegové. Příběh je značně drsný a syrový, leč v mnohém snadno předvídatelný. Atmosféra New Yorku 19. století je vskutku zdařilá a dodává filmu ten patřičný šmrnc, podobně jako hudební podklad. Finální záběr kamery byl pro mě něčím velmi působivý. Není to na čistých 5*, ale nechám je. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb:7.4/10] | me: Zaujímavo spracovaný, ale moc dlhý film, ktorý tým pádom obsahuje slabé pasáže hovoriace o ničom. Celkovo ma veľmi zaujal pohľad na vtedajšiu dobu, s ňou spojenú občiansku vojnu a pomery medzi množstvom existujúcich "miestnych" gangov, farebnými a bielymi a celkovo atmosféru doby. Avšak ani tento film sa nevyhol "americky predpovedateľným" zvratom, čo je škoda, pretože aj keď sú herecké výkony výborne, tak samotný dej (ak to vôbec dej je) je dosť slabý a tým pádom vsádza len na jednotlivé dialógy, ale hĺbku už nemá. Scény vo filme by mohli byť realistickejšie (napr. úvodný boj, ktorý bol vyobrazený kvôli prístupnosti filmu dosť mäkko) , film by tak dostal silnejší náboj a lepšie by poukazoval na špinu vtedajšej nízkej spoločnosti. Vďaka absencii deja a predpovedateľnosti situácii sa film aj napriek kvalitným scenám, zdá byť zbytočne dlhý a musím povedať aj hollywoodsky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Scorceseho režie je velmi precizní, cásting úžasný- Skvělý DiCaprio, ďábelský Daniel Day-Lewis a svůdná Cameron Diaz. Film i přes dlouhou stopáž nenudí a zaujme především neokoukanou dobou,výpravou i poměrně drsnými scénami, při kterých se však mohlo ještě přitvrdit a byl bych spokojenější. 80% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät sa Scorsese posnazil a natocil dobry film. Vyprava vynikajuca, len ten pribeh, respektive spravanie DiCapriovho hrdinu mi liezlo poriadne na nervy. Ak by som teraz vysvetloval, co mi na jeho hrdinovi vadilo, vela by som prezradil z deja, co nechcem, ale ti, ktori tento film videli, zrejme vedia, co som mal na mysli. Na druhej strane je to kvalitne natoceny snimok, aj ked niektore sceny mohol Scorsese skratit alebo vystrihnut. Pod 4 hviezdicky nejdem.......... 16.04.2008 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

  • Tehdy ještě velmi uznávaný a obávaný producent Harvey Weinstein se vychloubal, že to byl právě on, komu se podařilo přesvědčit Daniela Day-Lewise (Bill Cutting), aby se po pěti letech vrátil před kamery. Když se to Day-Lewisovi doneslo, okomentoval to velmi přímočaře: "To je, kurva, nesmysl. Harvey nepochopil, že tu roli hraju navzdory jemu – ne díky němu." (NIRO)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Nabídku na roli Billa Cuttinga (Daniel Day-Lewis) původně dostal režisérův tradiční spolupracovník Robert De Niro, ale problémem se ukázalo být natáčení v Itálii, protože herec se nemohl na tolik měsíců uvolnit z New Yorku. (NIRO)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama