Reklama

Reklama

Děti planety Duna

(seriál)
  • Česko Děti Duny (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Už dvanáct let uplynulo od doby, kdy na planetě Duna, jejíž povrch pokrývá poušť, zhatil princ Paul Atreides spiknutí, které bylo namířeno proti jeho rodině, a převzal vládu nad celou planetou. Z někdejší císařské moci sice už téměř nic nezbylo, ale princovi skrytí nepřátelé i nadále usilují o získání Koření, tajného elixíru života planety zvané Duna. V pokračování příběhu o Duně od Franka Herberta se chopí vlády nad planetou Paulův syn Muad-dib. Avšak skutečnost, že se dostal k moci, má za následek sérii nečekaných a zároveň ohromných hrozeb, které opět znamenají nesmírné nebezpečí z hlediska stability Atreidesovy dynastie. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jaká to radost, že nejsem nucen opět sáhnout k veskrze kritickému tónu, který provázel můj komentář k TV zpracování prvního z dílů Herbertovy slavné sci-fi série. Přeobsazení postu režiséra (na rozdíl od svého předchůdce vládne dění na plátně pevnou rukou a dokáže divákovi zprostředkovat to pravé „epično“) a autora hudebního doprovodu (pryč je nevýrazná hudba Graema Revella, kterou nahradily nádherné tahy smyčců a hřmění trumpet z pera Briana Tylera) přineslo velkou změnu ve filmovém vzezření světa Duny, a to notně směrem k lepšímu. Navíc se snímek může opřít o kvalitní herecké výkony - Alec Newman konečně dokazuje, že hrát umí a nezklame ani můj oblíbenec James McAvoy… Objektivněji bych hodnotil za čtytři hvězdičky, avšak vzhledem k rapidnímu zlepšení oproti předešlému dílu a famózní hudbě dávám plný počet :-) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Převést do více jak čtyř hodin kultovní Dunu, to chce odvahu. Převést do stejné stopáže rovnou dvě knihy je skoro nemožné. Yaitanesovi se to ale povedlo dokonale. Je hned několik důvodů, proč Children of Dune jsou lepší jak předchozí mini-série a rozhodně stojí za vidění. Prvním je fantastické obsazení, kterému suveréně opět vévodí dvojice Newman a McAvoy, pár kilometrů za nimi pak trojice Kodetová / Sarandon / Cox a někdě v nedohlednu je Marek „koukejte jak jsem všude” Vašut. Druhým důvodem je pak, na poměry televize, naprosto famózní triková stránka, kterou překonala jedině Battlestar Galactica (také od Sci-Fi Channel). Díky absenci Barandovský kulis, které nahradilo zelené plátno, se mohla planeta Arrakis konečně projevit ve své celé kráse a že je na co se koukat. Píseční červi, přelety nad Arrakeenem, monumentální vesmírné lodě Gildy. Poslední a možná i nejpodstatnější je pak hudba. Nevím, zda-li Bryan Tyler upsal svou duši ďáblu, ale tak či onak se jedná o absolutní vrchol v televizní produkci a... prostě se na to koukněte taky, lepší mini-sérku podle předlohy za posledních deset let nenajdete. ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie spojuje druhý a třetí díl knižní předlohy Spasitel Duny (který se odehrává v prvním části miniérie) a Děti Duny. Jinak pro tohle tv pokračování platí to samé jako pro televizní Dunu. Propracovaný svět plný politiky, úskoků, zrady, náboženství je tak složitý a komplexní, že z toho v seriálu zůstala jenom ubohá snaha o převyprávění kostry příběhu, bohužel však výsledný produkt je poněkud sterilní (20.5.2005) ()

demented 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepší počin ako Duna. K zlepšeniu došlo takmer vo všetkých smeroch - od castingu až po triky. Dosť odfláknutá bola postava Duncana Idaha vzhľadom na to, že v knižnej sérií na rozdiel od iných postáv, prechádza celou ságou a je mu venovaná značná pozornosť. Toť taká drobná pripomienka. A ešte fakt, že dej je značne nahustený. Diváci, ktorí nevideli Dunu alebo nečítal knižnú predlohu, budú asi trochu zmätení :) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jakoby někoho rozdráždilo zpracování první knihy a chtěl to napravit touto novou sérií. Musím říct, že se to z velké části povedlo. Kulisovost a občasná strohost zůstala, ale hudba a charaktery hrdinů jsou novými silným prvky. Alice Krige mi jako Jessicka sedí lépe, než předešlá herečka, Allia je taky dobře zahraná a ani k ostatním výkonům nemám velké výhrady - i když na Oskara to není .Sice film nemůže dosáhnout kvality knižní předlohy nikdy, ale myslím, že neuráží tak, jako předešlé díly. Jen jedna výtka: Susan Sarandon je skvělá herečka, ale její postava Vincencie je mladší sestra Irulán a tady vypadá spíše jako její matka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Alice Krigeová byla první volbou režiséra Johna Harrisona už při obsazování Duny (2000), ale roli nakonec dostala Saskia Reevesová. Když se Reevesová posléze nemohla zúčastnit natáčení pokračování, kvůli těhotenství, role Jessici byla okamžitě nabídnuta Krigeové, která ji přijala. (.Zmolda.)
  • Oproti minisérii Duna se toto pokračování natáčelo pouze v České republice, přesněji ve filmových ateliérech na Barrandově v Praze. (Yardak)
  • Navzdory názvu filmu je pouze druhá a třetí část adaptací románu „Děti Duny“. První část je podle knihy „Spasitel Duny“. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama