Reklama

Reklama

Děti planety Duna

(seriál)
  • Česko Děti Duny (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Už dvanáct let uplynulo od doby, kdy na planetě Duna, jejíž povrch pokrývá poušť, zhatil princ Paul Atreides spiknutí, které bylo namířeno proti jeho rodině, a převzal vládu nad celou planetou. Z někdejší císařské moci sice už téměř nic nezbylo, ale princovi skrytí nepřátelé i nadále usilují o získání Koření, tajného elixíru života planety zvané Duna. V pokračování příběhu o Duně od Franka Herberta se chopí vlády nad planetou Paulův syn Muad-dib. Avšak skutečnost, že se dostal k moci, má za následek sérii nečekaných a zároveň ohromných hrozeb, které opět znamenají nesmírné nebezpečí z hlediska stability Atreidesovy dynastie. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

char_t 

všechny recenze uživatele

Nad castingem se tu moc nepřemýšlelo - šestnáctiletou Aliu hraje 37-letá herečka, devítileté Atreidovy děti čtyřiadvacetiletí herci, příběh pak vyzní hodně jinak, což je škoda. Zamrzí taky přeobsazení části postav (Stilgar, Duncan, Jessica...), některé důležité role navíc dostali herci, kteří v jedničce hráli role jiné (a výrazné), což je amaterismus nejhorší úrovně. Jinak se jedná o obstojné zpracování, jehož kvalita odpovídá rozpočtu a televiznímu určení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trikově rozhodně lepší než televizní "Duna" a stejně tak i příběhově. Tohle je zásadní zlom v celé sérii "Duna", myslím tedy knižní, a v tom, jak bude utvářen její svět. Neskutečné, co tady Frank Herbert dokázal, a musím říct, že těmhle televizním tvůrcům se povedlo udělat dobrou verzi, která se nemá za co stydět. Trochu více známých herců a trochu více těch českých tváří rozhodně snímku neuškodilo. Dokonce je fajn, že se někteří vrátili. Je škoda, že k natočení dalších knih nedošlo. Tak třeba někdy se o zfilmování tohoto sci-fi veledíla opět pokusí a dokáže to s ještě větším úspěchem. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Děj vůbec nebyl tak epickej, jak v Duně 2000, ale to nebyl zas takovej problém, jako ty, co mě celou dobu hryzaly ohryzek. A to tyto: 1) nepřehlednost - odhrávalo se to často na místech, ve kterejch jsem se neorientoval, stejně jako v jednotlivejch rodech a jejich špionech, zrádcích, unikaly mi smysly různých intrik a změny charakterů různých postav z první série. 2) přeobsazení rolí + trapné znovupoužití stejných herců do jiných rolí. 3) a to nejhorší byl stařecký vzhled Paula Atreida - jeho trapná maska, kdy vypadal jak nějakej pračlověk nebo Richard Dean Anderson z nějaké trapné epizody Stargate - to bylo něco, čemu jsem nevěděl, jestli se smát nebo trpět. Prostě to bylo dost nepovedené a v podstatě mě to nebavilo, ale nutno říct, že James McAvoy byla pro tuhle roli dobrá volba. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Navzdory svému hodnocení musím říct, že na televizní film jde o velmi povedené dílo, ale bohužel má určité věci zvládnuté nejen bravurně, ale je tam spousta jiných, které mi prostě neseděly. Zřejmě mě o velkou část dojmu připravila neznalost knižní předlohy, ale některé části příběhu mi přišly nedotažené nebo trochu zbytečné... Naopak například atmosféra filmu byla místy úžasná, jednak zásluhou fantastické hudby Bryana Tylera, jednak samozřejmě prostředím a výpravou (i když některé trikové scény mi přišly poněkud laciné, jako by vypadli z počítačové hry, působící pocitem, že i přes televizní rozpočet musely být použité počítače, i když by se velká část exteriéru dala natočit realističtěji v přírodě nebo ve studiu). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování minisérie o Duně je ještě o malý kousek kvalitnější a zajímavější. Nehledě na to, že podobně velkolepé televizní produkce se nevidí často, tahle je dokonce zvládnutá na výbornou i s malou českou pomocí, která potěší. Příběh získal funkční podobu pro televizi a divák se neztrácí, jak by tomu mohlo být při použití všech detailů z knih. Koukatelné a srozumitelné. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Na konci přichází Leto (James McAvoy) za Stilgarem a po krátkém rozhovoru zase odchází. Při širším záběru je vidět, že Leto po sobě zanechává stopy v písku, ale nejsou tam žádné stopy, které by zanechal při příchodu. (Thommy91)
  • Oproti minisérii Duna se toto pokračování natáčelo pouze v České republice, přesněji ve filmových ateliérech na Barrandově v Praze. (Yardak)
  • Alice Krigeová byla první volbou režiséra Johna Harrisona už při obsazování Duny (2000), ale roli nakonec dostala Saskia Reevesová. Když se Reevesová posléze nemohla zúčastnit natáčení pokračování, kvůli těhotenství, role Jessici byla okamžitě nabídnuta Krigeové, která ji přijala. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama