Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 018)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa zasluhou Olivera Stonea podarilo jedinecnym sposobom vykreslit myslienky, prehanajuce sa v hlave kazdeho, aspon trosku mysliaceho vojaka, ktory nebojuje preto, aby chranil svoju krajinu, ale bojuje preto, lebo to chcu politici. Cata nestratila na aktualnosti ani roky po svojom uvedeni do kin, kedze stale sa najde nejaky ten Bush, ktory vysle vojakov, tam kde nie su potrebni... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není óda na hrdinné Amíky co osvobozují chudáky ťamany od komunismu. Stone tam byl, takže všechny ty sračky zažil na vlastní kůži. Každopádně plejáda skvělých herců. Parádně vygradovaný konflikt Dafoe vs Berenger a patrně nejlepší herecký výkon jaký kdy podal Charlie Sheen. K úplné spokojenosti mi sice něco chybělo, ale i po letech působivý film o odvrácené straně Vietnamské války.80% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Za poselství a vyznění si to tu čtvrtou hvězdu utrhne, ale jinak se mi to na tak ceněný film zdálo moc černobílé, předem dané a až primitivně zaujaté. Svědomí Ameriky Oliver Stone ale udělal dobře, že tenhle film natočil - má co říct a říká to, i když by to teda mohl a měl říkat lépe. S Full Metal Jacket nebo Apokalypsou to ale nejde srovnávat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oliver Stone .. Musím souhlasím s popisem od MLS. O tomto chváleném filmu a jeho oceněních jsem také věděl před jeho zhlédnutím a výsledek mě zklamal, nechytil a nenaplnil. Přesto si 70% zaslouží. Viděl jsem ale spoustu lepších válečných filmů. A navíc - pořádný Vietnam je prostě a jedině Apokalypsa!! 70%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Četa je oproti Full Metal Jacket, či Apokalypse o poznání přímočařejší a její přesah, nebo chcete-li podtext je více doslovný (proslovy hlavní postavy). Četa tedy oslovuje diváka hlavně prostřednictvím přímé akce. Vojáci bloudí džunglí, rákosnící mohou čekat pod každým listem, frustrace narůstá a to pak může vyústit ve zvěrstva páchané na nevinných. Film ukazuje, že válka vzbouzí v člověku to nejhorší... 8/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (80)

  • Scéna, ve které Chris (Charlie Sheen) zachraňuje Vietnamku před znásilněním, je založena na skutečném napadení jedné vesničanky ve Vietnamu, do kterého zasáhl Oliver Stone. (džanik)
  • Charlie Sheen (Chris) v jednom televizním rozhovoru  prohlásil, že mu Keith David (King) zachránil život. Během natáčení v bojovém vrtulníku Huey sebou stroj prudce trhl a Sheen málem vyletěl otevřenými dveřmi, kdyby jej David nepopadl a nevtáhl zpět. (Beer Ceps)
  • Během úvodních titulků Big Harold padá a kutálí se ze svahu. Podle Foresta Whitakera to byl skutečný, neúmyslný pád. (džanik)

Reklama

Reklama