Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 2

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (148)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek si musíte postupně zvyknout. Humor je tu spíš cílený na mladší publikum. Animace je dost zajímavá a v akčních scénách velice přehledná. Soundtrack je parádní a vždy parádně pasoval. Miluji želvy ninja, takže nějaký body přiletí navíc to je jasný. Jenže mě potěšilo, kolik známých mutantů se tu vyrojilo. Viděno v originále s titulky, kde byly slyšte známé hlasy. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Darebácká neuspořádaná kresba a přidrzlý humor slušící puberťákům, což tyhle 4 želvičky rozhodně jsou. V některých scénách se „zlými“ mutanty se podařilo vytvořit i atmosféru strachu. Takže jo, solidní animák, který není tupý ani podbízivý. SHRNUTÍ: Kdyby si Frankensteinovo monstrum dokázalo udělat kamarády, mohlo to nejenom s ním dopadnout mnohem líp. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

V posledních letech trpěly animované filmy tím, že svou stylizací byli jako přes kopírák. Spider-Man: Paralelní světy to však rozrazil a tak se i Želvy Ninja rozhodly jít vlastní cestou, kdy sáhly po komiksovějším stylu mixnutém s Psychonauts. Audiovizuální stránka je tedy chvályhodná a plusové jsou taktéž akční scény. Bohužel ale scénář staví na hloupých vtipech a kvintilionech popkulturních referencí, kdy navíc v českém dabingu museli sáhnout po českých referencích (a to už jsem si říkal, že se studia poučila). Příběh je sice klišovitý, ale funguje, kdy však filmu neodpustím celé finále s kaiju bitvou, která působí strašně nuceně. Když se podívám na to, kolik lidí scénář psalo, ani se tomu nedivím, ještě když k tomu pustili Setha Rogena. Mít lepší příběh, tak je to s touhle animací naprostá bomba... ale bohužel to museli spláchnout... no do kanálu. Hodnocení: 55 % ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto překvapený, nečekal jsem, že nový reboot série Želv Ninja bude takhle skvělý! Vůbec se nepovažuju za hardcore fanouška této značky, ale trailery mě natolik zaujaly, že jsem se rozhodl dát tomu šanci a přesně tohle bych doporučil udělat každému. Je to naprosto svěží a originální pojetí tohoto světa, strašně hodně dělá animace, která je naprosto úžasná. Ano, inspirace Spiderversem je očividná, ale zde animace zachází ještě o krok dál do pomyslné komiksovosti. Každý snímek filmu vypadá jako jednotlivý panel z komiksu a já to naprosto miluju. Jenže u animace to nekončí, postavy a příběh jsou sice jednodušší, ale to vůbec nijak nesnižuje výslednou kvalitu filmu, jelikož všechno ostatní je špičkové. Akce je luxusní, tomu samozřejmě napomáhá ten skvělý styl animace, ale i choreografie byla super. Humor byl samozřejmě mířen na mladší publikum, ale některé vtipy prostě nemůžou děti pochopit, jako například vtipy ohledně českých "celebrit", to je samozřejmě exkluzivní pouze pro český dabing. Musím také pochválit hudbu, protože ta je taky skvělá, hodně se zde pracuje s licencovanou hudbou, jenže jednotlivé skladby byly použity vhodně a ke každé scéně sedí. Jednoduše doufám, že tenhle film dostane tu pozornost, kterou si zaslouží, a že si lidé uvědomí, že tyhle originální a svěží animované filmy naprosto nakopávají zadky všem těm debilním tuctovým filmům jako je Flash nebo poslední výkřiky Marvelu (až na 3. strážce, ti jsou úžasní), protože zrovna tenhle film si tu pozornost vážně zaslouží! ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

A já se bavil, jasně jde vidět, že je to dělané pro nejmenší a tak se to tak tváří. Jenom tak doufám, že to u nejmenších nezůstane, třeba po dekádu, než značka třeba zanikne a tak trochu doufám, že se tvůrci chystají dělat něco podobného, jako v případě Toy Story a to že mají v plánu s těmi nejmodernějšími vyrůstat a být s dalším snímkem víc "dospělejší", protože tak si to představuji já a tak bych to i rád viděl. Nevím kam se budou chtít dál dostat, ale doufám že to nebudou například jenom 2 filmy a že nám tady vznikne nový filmový vesmír. Příjemná podívaná, která malé bude bavit a starší neurazí. Animace je klasický víc než pěkná a já animaci vždycky považuji za tu nejdůležitější, co se animovaných filmů týče... Pořád musím říct, že se jedná o lepší kousek, než byly hrané želvy ninja. 8/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama