Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (230)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prušinovského humory jsem si nedávno připomněl v Brně  a bylo to k posrání dobré.  Čili i přes zdejší vlažné hodnocení jsem se tohoto Grand Prix vůbec nebál. Herecké obsazení v čele s dvěma tygry či Hádkem taky slibovalo řáckou řachandu a světe div se, ono to i (minimálně u mě) dopadlo dobře.  Místy špinavá a místy laskavá fraška, kterou by ti lépe jazykově obdaření označili za "dirty"  a jak je u Prušinovského zvykem i  vcelku obyčejná prasárna, z níž si odnáším zejména nezapomenutelný zážitek s černou bbw.  Film o hovně, čili de facto žánrově čistá road movie, ideální pro chvíle, kdy nemáte do čeho píchnout. Zas jednou pohodové trojčení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Štěpán Kozub je bohužel v mejch očích netvárnej, šišlající pablb, kterej hraje pořád stejně. Takže filmu Grand prix, kterej natočil můj oblíbenec Průša, udělal medvědí službu. Jo, má tady asi tři vtipný chvíle, ale jinak nic. Film je asi nějakej pokus napodobit anglickou školu, ale příliš se to nedaří. Ovšem zase abych nelhal, ten film mě jako celek nenudil, takže ty tři hvězdy si obhájí. 50%. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský si splnil sen a natočil mužskou verzi Babovřesek, a zároveň jeden z nejzbytečnějších počinů české kinematografie, ve které si bere na paškál narkomany, pejskaře a boubelky. Pokud spadáte do jedné z těchto tří skupin či hůře do všech tří, vyhněte se Grand Prix obloukem. Zakládání humoru na zesměšňování řady skupin obyvatel patří k té nejpovrchnější formě zábavy. Ta možná platila u režisérova předchozího počinu z fotbalového prostředí, zde však působí přespříliš uměle a absurdně. Pakliže jako autor servírujete divákovi film tím způsobem, že v něm vytváříte nedůvěru vůči každé jedné scéně, pak ani on nebude důvěřovat vašemu filmu. Grand Prix se doporučuji vyhnout zejména motoristickým fandům, protože vyjma samotného názvu nemá snímek s tímto sportem nic společného. Třešničku na téhle nevydařené taškařici dodalo značně ukvapené zakončení, které na mě působilo asi stejným dojmem, jako když si člověk náhle uvědomí, že přežvykuje třicet minut stále stejnou žvejku bez chuti, a v ten moment ji vyflusne. Na vyhazování pejsků z jedoucího auta taktéž nic zábavného nevidím. Jednu hvězdičku dávám za herecké výkony tria Dyková - Donutil - Ferro. Pokud máte v oblibě road movie žánr, doporučuji z tuzemské tvorby sáhnout po Pusinkách Karin Babinské. 👎 (17.11.2022, Kinobox projekce) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Rád jsem viděl Daniela (a chci ho vidět časteji, jů? určitě  to není jen Tonda Blaník),  Kameníkovou a v takovém formátu určitě i Donutila. Od Hádka a Kozuba se samozřejmě člověk může spolehnout na určitý standard, i když z Kozubových loňských filmů mě zde bavil nejméně a místy mu bylo trochu hůře rozumět.  Je to můj teprve druhý celovečerní film od ceněného Prušinovského a seriálové Dobré ráno, Brno se mi líbilo přeci jen o trochu více. Zde se Prušinovský opět zaměřil  především na své milované těžké sociálně případy a ačkoliv bych  do místního prostředí bych určitě patřit nechtěl, nepůsobí tady tak odpudivě a Prušinovského se v něm podařila docela solidní atmosféra v podobě lehce undergroundové komedie, která mezi novodobými českými veselohrami bude určitě pořád patřit k tomu lepšímu, i když se nejedná o žádné veledílo.   Taková přesná trojhvězda.  Celkem  v pohodě film, i docela sranda. Jednohubka, která určitě neurazí a nezkazí den, ale má své dobré i slabší  momenty.  Dyková, Poláci a černoška otravní. Nejvíce se mi líbil pan  Holeček, jak zpíval Voda živá (:D). Pane Holeček, nechcete jet na ty závody se mnou? Ty jo Emile, já bych hrozně rád. Ale mě formule vůbec nezajimaj. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je až komický, že vždycky to, na co se nejvíc a nejdelší dobu těším nakonec nezanechá stopu a pak obráceně u věcí, co se přihodí nečekaně. Průšu držím v úctě. Říkám to furt dokola, protože 'Okresní přebor', protože 'MOST!', protože 'Chyby', protože... asi chápete (přitom je vtipný, že jeho první film byl velikej propad, ale od té doby, plodný tvůrce a setsakramentsky přesný, pokud jde v zachycení českého národa, nejinak je tomu i zde, kde postavy kradou auta a dávají kuřbu za SIMku s kreditem za tři sta). A tak jsem čekal na 'Grand Prix', speciálně když jsem viděl, že v tom bude hrát Kozub, který tehdy válel během covidu ve 'sKORO NA mizině' a udělal ze sebe v rekordním čase pojem, ale i třeba Kryštof Hádek, který mě v těch rolích českých šmejdů a podvratných živlů, co vlastně nejsou nakonec tak zlí "a já to tak nemyslel", připomíná spoustu lidí, co znám. Donutil se spíš mihne v takové nepatrné rovině. Zato Kameníková, skvělý, skvělý a ještě víc, lolitkovská (dnes už tedy asi ne) ale zacloumala generacemi, Tatiana Vilhelmová (Dyková) v roli totálně vyjeté smažky je tak perfektní, že si skoro říkám, že to ani nemohla tak přesně odkoukat, ale musela zažít... a funguje asi stejně jako když se ve své roli zjeví Henry Fonda v 'Once Upon a Time in the West', negace image. Kozub, zdá se, zná jen pár poloh, které objíždí pořád dokola a tak je pro lidi obtížné mu to žrát dlouhodobě. Pobaví, ale ne moc. Zato z Robina Ferra by se eventuelně mohl vyklubat slušný charakterní herec. Ke zbytku, co asi říct, na to, že se na filmu pracovalo, nevím jak aktivně, ale stejně, deset let, a vrazilo se do toho, co se vrazilo, tak asi spíš bída, než sláva. Ale definitivně to zase není něco, co bych nazval špatným filmem, spíš jen není tak dobrý, jak je člověk u Prušinovského zvyklý. 6.5/10 (...) "A říkal že nám to tady podpálej!" "Kdo?" "Ten Polák..." "Jo, to říkaj Poláci dycky." ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy na začátku filmu vyhodí Štětka psa z okna auta, se jedná o dva různé psy. Jeden pes sedí nejdříve vzadu v autě, ten je bílý, při vyhazování z okna se už jedná o jiného psa – zlatavé barvy a jiné rasy. (Dawe2)
  • Policista Holeček (Marek Daniel) má ve scéně na služebně v čase 01:04:23 čepici hodně šikmo na hlavě. V další scéně ji má už šikmo jen trochu. (Marek.Handl)
  • Na internetu byla spuštěna sbírka, ve které chtěli tvůrci na film vybrat 2 miliony korun. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno