Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (34)

Loučka 1945

Loučka 1945 (2013)

Všechny vesničany a představitele obce té doby ve filmu ztvárnili současníci, stávající obyvatelé a jejich potomci.

TACHO

TACHO (2010)

Daniel Landa se rallye věnoval i ve skutečnosti. Mediálně známá je jeho havárie při rychlostní zkoušce na Rallye Šumava v dubnu 2008.

Looper: Nájemný zabiják

Looper: Nájemný zabiják (2012)

Pro čínské publikum bylo do filmu zařazeno několik scén, které se natáčely v Šanghaji, ale byly z důvodu ztráty vypravěčského tempa z filmu vystřiženy. Vyžádala si to čínská produkční společnost DMG s ohledem na místní diváky.

V temnotě

V temnotě (2011)

Film je věnovaný Marku Edelmanovi, polskému kardiologovi, který byl významným bojovníkem a jedním z velitelů v židovském ghettu. Mark Edelman zemřel v říjnu 2009.

V temnotě

V temnotě (2011)

Agnieszka Holland se snímkem vyhrála cenu pro nejlepšího režiséra na MFF Valladolid.

Argo

Argo (2012)

Prvotní impulz k natočení snímku dal v roce 2007 článek Joshuaha Bearmana v dubnovém vydání magazínu Wired. Název textu by se dal přeložit slovy „Jak CIA použila falešný sci-fi biják na záchranu Američanů z Teheránu“.

Argo

Argo (2012)

V řecké mytologii je "Argó" název lodi, na které se hrdinný rek Jásón plavil se svou posádkou za nalezením zlatého rouna.

Argo

Argo (2012)

Po zářijové premiéře na festivalu v Torontu se proti filmu vzedmula vlna kritiky, protože údajně minimalizoval zásluhy kanadského velvyslance Kennetha D. Taylora, který sehrál v osvobození šesti pronásledovaných klíčovou roli. Ben Affleck kontroval tím, že jde o příběh, který je skutečnosti jen inspirovaný, takže má jistou uměleckou licenci. Nicméně pak upravil závěrečné titulky, kde je celý případ označen jako ukázkový model mezinárodní kooperace.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

„Atlas mraků“ je také název kompozice japonského skladatele Toshiho Ichiyanagiho.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Vedení studia Warner Bros. se nechalo slyšet, že je nadmíru spokojeno se 164minutovou délkou filmu, ačkoli dřív prohlašovali, že jich nesmí mít více, než 150.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Atlas mraků je jedním z mála filmů v historii, který má tři spolupracující režiséry, jež si své zásluhy rovnoměrně dělí.

Země bez zákona

Země bez zákona (2012)

Než se film dostal do kin jako Lawless, chvíli měl název knižní předlohy „The Wettest Country in the World“, poté „The Promised Land“ a pak ještě došlo ke zkrácení původního názvu na „Wettest Country“.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Zvuk valícího se kamene ze slavné úvodní scény je záznamem zvuku Hondy Civik valící se ze svahu.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Na letadle, které na začátku odlétá s Indym (Harrison Ford) z Peru, je značka OB-CPO, což je zkratka Obi-Wan Kenobi a C-3PO z filmové série Hvězdné války.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Němčina, která zazní ve filmu, musela být při uvedení v Německu předabována, protože prý byla nevěrohodná.

Dark Shadows

Dark Shadows (1966) (seriál)

Seriál má se svými 1225 epizodami prvenství mezi slavnými a dlouho produkovanými, fantastikou říznutými projekty jako třeba Pán času (od r. 2005) nebo Star Trek (od r. 1966). Překonává jej jenom další paranormální soap opera Passions (od r. 1999), která má o pouhých šest epizod navíc.

Koupili jsme ZOO

Koupili jsme ZOO (2011)

V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let.

Reklama