Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Možná úplně nejlepší český film co jsem kdy viděl. Bravurně natočená fikce o jedné z nejlepších českých kapel Mňága a ŽĎorp. Neskutečně zábavná hříčka o této skupině z Valmezu, která již několik let je na špici české hudební scény i když o popularitu moc nestojí, což jde poznat ze samotného filmu. Zelenka natočil doposud svoji nejlepší a nejzábavnější komedii! ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Použili jsme počítačový program na tvorbu kapel Band-maker. Tak například vznikla ABBA nebo Sex Pistols." Na přelomu osmdesátých a devadesátých let jsem býval častým návštěvníkem koncertů Mňágy a případně i Žďorpa, ale přesto jsem nikdy nezaznamenal, že by ječící fanynky hromadně nabízely zpoceným hudebníkům své kalhotky. Ani ty zahulené sály mi nenapověděly, že vidím nejslavnější kapelu, jejíž megakoncerty byly beznadějně vyprodané a Troška o ní natočil úspěšný film. To ale nevadí, protože Zelenkovy mystifikační dokumenty o mých oblíbených kapelách mě vždycky bavily, takže nikdy nezapomenu na koncert Slepého střeva bez zpěvu, nadupaný konkurs, zpívající ananas, hudbu k aerobicu ani na Chinaski v námořnických oblečcích. Prostě už věřím tomu, že to tak skutečně bylo a kdo tomu nevěří, ať se na to podívá. Důkazy jsou nezvratné. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Dost mě to nudilo. Když to srovnám s Visacím zámkem, tak tohle je o dost slabší. U Visacího zámku je vtipné mj. to, že tam míchají skutečná fakta s mystifikací. Tohle je celé vymyšlené, ale Zelenka to přehnal, je to nevěrohodné a vtipné mi to nepřijde. Petr Fiala coby ananas mě fakt nedojal. Haubert nebo Pixa (Visací zámek) mají evidentně i trochu toho hereckého nadání, což se o členech Mňágy říct prostě nedá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mňágu jsem svého času zbožňoval a byl na mnoha jejich koncertech, nebo na akcích, kde vystupovali. Však taky pocházím z Valašska jako oni a u nás hráli tolikrát, že to snad ani nedokážu spočítat. Co se samotného dokumentu a celé té mystifikace okolo týče, Petr Zelenka odvedl slušný kus práce. Bavil jsem se, nenudil jsem se, nikterak to neuráželo – prostě bylo to fajn. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama