Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kornův Honza rozhodně není "hloupý", jak mu celý film předhazují - spíš je mazaný a vychytralý a má stejně tak štěstí jako (zdravého) rozumu. Na jednu stranu bylo humorné pozorovat, jakým způsobem se Honzovi v příběhu podařilo přechytračit nejednu postavu a vyběhnout s ní, na druhou stranu na mě však pohádka zapůsobila vesměs průměrným dojmem - a to i přes to všudypřítomné "svííítííící slunce". Lepší tři hvězdičky! P.S. "Cepy, cepy - klepy, klepy!" ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Svítí, svítí slunce na hlavou, nad hlavou. Svítí až háj se zelenááá. Tak túto pesničku mám v hlave už asi desať rokov ! A vôbec mi to nevadí. Prefíkaný Honza, trucujúca princezná, krásna dedinčanka, zlá baba-kosa, protivný bubeník spravilí pre mňa z tejto pohádky klasiku, ktorá sa mi ešte stále neomrzela. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika a stálice téměř všech ostatních svátků a významných dnů, která za ta léta neztratila nic na své pohodové atmosféře a pořád dokáže solidně pobavit. Pohádka je moc pěkně natočená, herci hrají obstojně, bohužel však má i pár nedokonalostí, mezi které patří jednodušší zápletka, nějaká ta nelogičnost, množství nudnějších scén a občas i jistá umělost. Ačkoli Honza málem králem nepatří mezi mé nejoblíbenější kousky, rozhodně mu nelze upřít jeho diváckou oblíbenost a vlastně i jistá kvalita. 7/10. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi tahle pohádka vůbec nelíbila. Ze smrtky mi vstávaly vlasy hrůzou a celé to pro mě mělo takovou hodně divnou atmosféru, kterou jsem si radši nechávala ujít (i dnes). Ale šaty (i když teda z pampelišek) jako měla Naďa konvalinková jsme si s holkama zkoušely uplést, to zase jo :) ale nikdy jsme nebyly dost trpělivý. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Holly shit, tak tohle bylo těžce za trest. Myslel sem, že tuhle "pohádku"znám, ale asi sem si to s něším splet. Viděl sem včera poprvý a zároveň naposledy. V pohádce by podle mě měl být děj. Tady? Tady byl děj? Tady nebylo nic... Akorát předabovaná hodinu a půl časová ztráta. Na to, jaké herecké ikony se tady objevují (teďteda nemám na mysli Korna, páč toho jako herce moc nepovažuju), tak sem opravdu obrovsky zklamanej. Když se dívám na výčet rejžovýchc filmů, tak si tak říkám, že se s tímto Světem mohl rozloučit něčím kvalitnějším. Bleee, to nám ty Vánoce teda začaly divně :o( ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Scéna, kdy je princezna (Jorga Kotrbová) vyplácena, aby promluvila, byla natočena na Křivoklátě. (rakovnik)
  • Režisér Bořivoj Zeman svojej dcére Zuzane, ktorá mu vtedy asistovala, povedal: "Holka, není to ono. Končím. Je to o cihlu vedle." a v skutočnosti režisér už do svojej smrti nič nenatočil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama