Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasadit druhý díl do prvního dílu byl nápad vskutku geniální (ale to já vlastně říkám u této série snad u všeho), a nejen proto, že snad nikdy předtím ani potom nedošlo u filmu k tak dokonalému propojení prvního a druhého dílu. Vynikajcí pokračování, které má opět výtečný scénář, zběsilé tempo, kulometnou kadenci zvratů, spoustu humoru, vynikající dvojku Fox-Lloyd, která jako Marty a br. Brown potkává sama sebe a stává se nejen svědkem, ale také aktivním účastníkem osudů svých minulých "já". Ve scénách z roku 1955 je navíc spousta momentů, které svým způsobem obohacují tytéž scény z prvního dílu, a navíc je tu závěr s geniální (už zase) pointou. Pro někoho možná film ztrácí body svou naivní vizí roku 2015, která se s realitou zcela míjí, já však tu očividně přestřelenou vizi považuji nejen za výborný vtip, ale vlastně i za součást příběhu a téma úvahy čím vlastně Marty s Brownem způsobili, že se naše realita roku 2015 změnila a neodpovídá té filmové. Zkrátka druhý Návrat do budoucnosti zůstává stále skvělou zábavou a klasikou žánru, pro mě klasikou patřící do zlatého fondu. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie absolutně vyžaduje čerstvou znalost prvního dílu... Bez této znalosti se jedná o průměrné navázání na taškařice z part one. S touto znalostí se v druhé půli filmu v roce 1955 otevírá naprosto geniální časová schizofreniie, zmítající se v agónii mezi událostmi roku 1955, modifikovanými událostmi roku 1955 z prvního dílu a modifikací těchto modifikovaných událostího dílu v intencích dílu druhého. Lahůdka pro naratology, filozofy, teoretiky časových paradoxů i teorie relativity. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu odehnat myšlenku, že bych ráda takový Almanach sportovních výsledků sama uvítala. Bylo by fajn, kdyby za mnou přišla moje praprapra vnučka a dala mi do rukou budoucí bohatství. Je tomu hezkých pár let, co jsem tenhle film viděla naposled a úplně jsem zapomněla jak skvělá, akční a vtipná sci-fi to je. Zápletka je zapletená tak, že snad zapletenější už být nemůže. Nicméně jsem se bavila v každém záběru. Scéna v baru a následná honička na skejtovznášedlech, návštěva rodného domu nebo snaha dostat se ke zmíněnému Almanachu na studentské zábavě, nacházející se v kalhotách drsňáka Bíffa. Hlavní je nepotkat se se svým dvojitým já, jinak by mohlo dojít ke zhroucení celého vesmíru! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý možno ešte prekonáva jednotku, ale je o tom ťažko hovoriť, keďže sú to dva absolútne rozdielne filmy. Na prvé pozeranie je dvojka oveľa lepšia - rýchlejšia, udernejšia, komplikovanejšia a skvelo premyslená. Lenže pri opakovanom pozeraní už tie zvraty poznáte a tam vyhráva jednotka. Treba poznamenať, že druhý Návrat už nie je komédiou. Je to hlavne sci fi dobrodružná oddychovka. Premyslená do bodky a v mnohých fázach fascinujúca - je tam veľa scén, kde som si hovoril, ako to len tvorcovia nakrútili. Herci sú opäť vynikajúci, akurát z castingu vypadli Crispin Glover a Claudia Wells, čo je síce škoda, ale v konečnom dôsledku to nijak nezaváži. Dvojka je na rovnako geniálnej úrovni ako jednotka. 80s rulez. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V původní verzi scénáře se opět objevil Peabody (Will Hare). Marty McFly (Michael J. Fox) mu v prvním díle porazil borovici, když coby podezřelý mimozemšťan ujížděl v DeLoreanu. Ve druhém díle Peabody v roce 1955 opět zahlédl přistávající DeLorean a vydal se ho hledat, což dr. Emmettu Brownovi (Christopher Lloyd) lehce ztížilo plány. Scéna nakonec nikdy nebyla použita, dochovalo se pouze několik fotografií. (M_J_Adler)
  • Claudia Wells, Martyho přítelkyně Jennifer, filmařům poněkud zkomplikovala život. Rozhodla se ukončit kariéru, takže tuto postavu režisér Robert Zemeckis musel přeobsadit (Elisabeth Shue). Navíc bylo potřeba kompletně a velmi pečlivě přetočit závěrečný obraz prvního dílu, neboť je zároveň prvním obrazem dílu druhého. (curfew77)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama