Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova vynikající satira na Hollywood jako prostoru pro neustálé návraty na výsluní, které jsou ale čím dám strašidelnější a nepřirozenější.  Zároveň vlastně tak trochu i (bůhví jestli chtěná) satira na něho samotného, kdy množství informací, které zde vkládá do jedněch předlouhých, realizačně nesmírně náročných, záběrů, je až směšná. Nemluvě o tom, že dobrá půlka filmu se odehrává v zrcadlech. Přetáhlost takřka všech hereckých výkonů budí dojem, že těsně po střihu musel celý štáb vyprsknout smíchy (svádění Goldie Hawn), Bruce Willis obsazený totálně v rozporu se svým standardním typem postav je legrační ze svý podstaty, vyexploitovaná primadona Meryl Streep udělá scénu už svoji přítomností a Isabelle Rosselini je zkrátka zlatíčko. A mihne se tam Fabio! Mimochodem to má navíc fakt dobrý a provázaný scénář se spoustou nápadů a nejdelší filmovou noc všech dob (začíná od příjezdu na křest knihy a končí fláknutím Ernesta vázou). "Co na to řeknou sousedé?!" "Erneste, za těch 12 let, co žijeme v Los Angeles, viděl jsi někdy nějakýho souseda?" ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title - Alan Silvestri ,2. Me ,3. Woman on the Verge ,4. Lisle ,5. Touch of Magic ,6. Now, a Warning ,7. Sempre Viva ,8. Another Drunk Driver ,9. Hurry Up, You Wimp ,10. It's Alive ,11. Helen Spies ,12. Another Micracle ,13. I'll Be Upstairs ,14. Loving You ,15. I'd Rather Die ,16. End Credits , ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Čierno-čierna triková hračička, ktorá sa v podaní Roberta Zemeckisa mení na prehliadku špeciálnych efektov, síce nepostráda akúsi hlbšiu myšlienku, tá je však až príliš hlboko skrytá pod nánosom prehnanej radosti z experimentovania s vizuálnou stránkou filmu. Ale ten srágora Willis, ten za to pozretie určite stojí! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neni to zas tak boží, první půl hoďka je celkem nudná, ale od pádu ze schodů se to velmi dobře rozjede! Zemeckis a jeho efekty z roku 1992 vypadají i letos (r. 2012) bezchybně a bavili mě. Meryl a Goldie jsou sexy a hrají dobře, ale Bruce jich obě přehrává neskutečným způsobem. Snad jedna z nejlepších rolí, ve které jsem Bruce viděl, pomatený nerozhodný republikán mu fakt jde :)). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Možná, že tři hvězdičky přivolávají pocit průměrnosti, ale ten zase zažeňte. Mám tohoto Zemeckise rád, ale stejně myslím, že mohl vytěžit milionkrát více, než nakonec prodává. Herecky výborné, scénář originální, zábavné a svižné taktéž. Jen jsem měl vždycky pocit, že mohli zajít ještě trochu dál. Když už někdo točí švihlý film, tak ať jej zešvihlá, co to jen jde. Kdy takový námět dostali Pythoni... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 149 mil. (NIRO)
  • Tvůrci speciálních efektů dlouze řešili s režisérem, jak by měla vypadat díra v břiše Goldie Hawn (Helen). Nechtěli, aby z rány kapala krev či aby byly vidět vnitřnosti, protože by to znemožnilo přístupnost filmu pro mladší publikum. Nakonec se rozhodli, že průstřel bude vypadat jako propálená díra s ohořelými okraji a postavu Helen nechali vykrvácet v jezírku, do něhož dopadla. (Dixieboy)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama