Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva - život věčný!" Nebudu se ohlížet na případné posměšky a napíšu to, jak to cítím: Smrt jí sluší patří k ABSOLUTNÍ ŠPIČCE americké komedie. Tak pečlivě vycizelovaný scénář, tak neamericky sarkastický humor, tak promyšlená režie v každém detailu... Kde to najdete? V Sunset Boulevardu, v Psychu a to je téměř vše. Nejlepší film Roberta Zemeckise, nejpřekvapivější herecké výkony hlavního tria, nej nej nej. Nic konstruktivního tentokrát nenapíšu. Pokoušel jsem se o to několikrát, ale vždycky skončím u obecných superlativů, protože rozebírat jednotlivosti tady ani nemá smysl. Film mého srdce. Klenot. 100 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak že bych si u toho zrovna ucvrnkával do kalhot samou radostí a nezadržitelným smíchem se říci nedá. Prvních zhruba čtyřicet minut jsem se ani moc nezasmál a to mám docela smysl pro humor. Zvolené tempo mi přišlo poněkud vlažné a samotný děj mě moc nebral, stejně jako toho chrápajícího diváka v sále. Je pravda, že hlavní pozvánkou jsou herecké výkony hlavního tria. Všichni své role podali opravdu zajímavě a ve druhé polovině jsem se začal konečně bavit i já. Triky jsou opravdu místy hodně povedené a černý humor začal zabírat. Nemyslím si však, že by šlo o nějakou nezapomenutelnou bombu, kterou je potřeba vychvalovat do nebes. Spíš to vidím jako průměrnou podívanou na zabití času. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplný nesmysl to rozhodně není. Film se točí kolem zajímavého tématu. Hraje si s nesmrtelností. Podílela se na něm hromada osobností, z nichž hned tři tvoří mé oblíbence. Nejvíce mě zaujal Bruce Willis, kterému zde ještě stékalo mateřské mlíčko po bradě a jeho hlas se pravděpodobně stále nacházel v předmutačním období. Samotného mě překvapilo, že jsem ze snímku spíše zklamán. Očekával jsem, že se budu smát, až se budu za břicho popadat a on to prostě nebyl ani vzdáleně můj šálek humoru. Zasmál jsem se přesně jednou. Zato jsem hned třikrát zaspinkal, což mě docela mrzí. Celkově se v hodnocení nedovedu přehoupnout přes dva kousky. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Černohumorně trhlá, bizarní komedie, ve které se ubohý Bruce Willis ocitne mezi kladivem (ex-manželka Goldie Hawn) a kovadlinou (manželka Meryl Streep). Zvolí, stejně jako ony, věčné mládí a nesmrtelnost? Spousta na svou dobu špičkových triků, dobré herecké výkony a sem tam vtipný frk - vidět to o 15 let dříve, možná by mi to ke štěstí stačilo. Ani dnes nejsem vyloženě nespokojená, pobavilo mě to víc než "Addams Family", ale že bych se celou stopáž válela smíchy, to ani ne. Docela fajn film, větší pochvalu ze sebe nevyperspiruji. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kde Lisle (Isabella Rossellini) žádá Madeline (Meryl Streep), aby jí řekla, kolik si myslí, že jí je, Madeline řekne, že 38, a Lisle se na ní zle podívá. Herečce Isabelle Rossellini bylo během natáčení 39. (jezurka42)
  • Když Meryl Streep (Madeline) a Goldie Hawn (Helen) nevyšly společné plány na natočení filmu Thelma a Louise (1991) z důvodu těhotenství Streep, přijaly nabídku na tento film. Streep původně šla do projektu s představou, že afektovanou herečku Madeline bude hrát Goldie Hawn a ona si střihne roli zahořklé spisovatelky Helen. Studio však chtělo zaujmout obsazením herců proti jejich obvyklým typům postav a herečky tak hrají opačné role. (kenny.h)
  • Na vizuálnych efektoch pracovali spoločnosti Hansard a Industrial Light & Magic. Pomocou počítača museli vypracovať Madelinein (Meryl Streep) pokrútený krk, elastickú pokožku hrdiniek či dieru v Heleninom (Goldie Hawn) bruchu. (Greenpeacak)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama