Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

nash. 

všechny recenze uživatele

Slušné osmdesátkové béčko s typickou patinou, lacinou strohostí, zdlouhavě roztáčenými obrátkami od drobného pošťuchování přes razantnější pěstní "dialogy" až po kulometné finále, a samozřejmě s kameným Chuckem, který obohatil akční žánr o nesmrtelnou scénu vynoření. Nutností je nostalgická nálada, vhskově špatná kvalita obrazu a pokud možno jednohlasý podmluv. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Norrisových chobotovín na ktorú sa dá vcelku aj pozerať. Veľký Chuck sa tu vydáva do vietnamu oslobodiť na vlastnú päsť nejakých zajatcov čo tam zostali zabudnutí. Na rozdiel od podobne ladeného Ramba 2 sa však Nezvestní v Boji dosť vlečú a než dôjde na nejaké výbuchy v džungli prejde väčšina filmu. Chuck chodí hore-dole za rôznymi ľudmi a ťahá z nich informácie či kupuje výbavu na akciu. Nakoniec k vytúženej akcii dôjde a Chuck sa môže v spomalenom zábere vynoriť z vody s obrím guľometom, z čoho si rákosníci spontánne kadia do nohavíc. Na Chucka Norrisa celkom slušný film, čo však bohužiaľ znamená že stále nič-moc. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Plukovník James Braddock (Chuck Norris) se vrací do Vietnamu, aby pátral po zajateckém táboru, kde jsou vězněni muži nezvěstní v boji... Podobnost s filmem Rambo: First Blood Part II (1985) není náhodná, protože se tvůrci při realizaci nechali inspirovat původní verzí scénáře Jamese Camerona. Chuckův bratr Aaron Norris byl koordinátorem kaskadérů a v závěrečných titulcích překvapil pod kreditem kaskadér J. Claude van Damme. Snímek nabídne poměrně dost akce a řadí se k těm lepším Norrisovým filmovým počinům. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První film Chucka Norrise uvedený firmou Cannon Films nakopnul jeho kariéru zcela nečekaným směrem. Z céčkového mlátiče se náhle stala kasovní hvězda a navíc personifikace konzervativních republikánských hodnot konvenující politické atmosféře reaganovské Ameriky. Cannon Films zřejmě sérii "Missing in Action" iniciovali, aby se svezli na úspěchu prvního "Ramba", ale překvapivě Stalloneho franšízu předběhli co do posunu, který přinesl "Rambo II". Je možné, že inspirací byl také relativně úspěšný, o rok starší film "Uncommon Valor", který jako první otevřel téma amerických válečných zajatců držených ve vietnamských táborech ještě dlouho po skončení války. "Missing in Action" se nicméně od obou zmíněných filmů výrazně liší ve své ideologické rovině. Ačkoli to bývá opomíjeno, "Rambo II" sice v jádru napravuje porážku Američanů ve Vietnamu, ale činí tak navzdory zájmům politiků a velení. Stejně tak i hrdinové "Uncommon Valor" jednají na vlastní pěst navzdory zájmům politiků. Chuckův hrdina naproti tomu nestojí v opozici vůči oficiálním strukturám USA. V pozici lhářů jsou v "Missing in Action" výhradně vietnamští pohlavárové, kteří propagandisticky využívají zahraniční liberální média. Chuck coby radikální republikán ani v nejmenším nezpochybňoval linii své vlády. V souladu s tím pak film představuje jednostranný štváčský pamflet, který navíc oproti gradující dramatičnosti "Uncommon Valor" a opulentní akci "Ramba II" nabízí jen druhořadou akční podívanou bez výraznějšího inscenačního či choreografického nápadu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je pozvaný na konferenciu do Vietnamu, kde sa zapiera prítomnosť vojnových zajatcov, ale veterán tomu neuverí, zistí ich polohu a rozhodne sa ich zachrániť. Spracovanie nie je zlé, dá sa povedať, že sa stále niečo deje, ale aj tak celý čas cítiť, že to mohlo by aj lepšie, lebo viaceré scény sú také pomalšie alebo ich potenciál nie je moc využitý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Zo svojho bojového umenia Norris moc neukáže, občas niekoho rýchlejšie zneškodní nejakým chvatom alebo klasicky, ale žiadny karate súboj tu nie je. Film sa skôr zameriava na veľkolepejšie scény, kde nechýbajú desiatky mŕtvych alebo výbuchy, pričom tento typ akcie sa nachádza hlavne v poslednej tretine filmu a pozerá sa na to dobre, ale chýba mi tu väčšia nápaditosť a rozmanitosť. Norris prakticky len strieľa z diaľky nepriateľov, používanie rôznych typov zbraní alebo zabíjanie zblízka sa v týchto veľkolepejších scénach nenájde. Nie je tu žiadna skutočne zapamätaniahodná scéna, na všetky sa dobre pozerá, ale nie je to nič výnimočné. Herecké obsadenie je obyčajné, okrem Norrisa už nikto viac nezaujme. Réžia ma vôbec neoslovila, tá je len prinajlepšom priemerná, ale technická stránka je slušná. Tento film sa mi páči, baví aj po viacnásobnom pozretí, ale napríklad podobný Rambo 2 je po všetkých stránkach lepší a aj z tejto Norrisovej trilógie je práve táto jednotka najslabšia. 71% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) osvobozuje válečné zajatce, jenž jsou poté vyzvednuti vrtulníkem, absolvoval Chuck závěs na žebříku, který visel z vrtulníku, bez jištění. Měl být zvednut jenom do půl metru, Pilot se ovšem vznesl na 300 metrů. (vojtaruzek)
  • Chuckův bratr Aaron byl hlavním koordinátorem kaskadérů obou pokračování, v případě třetího dílu dokonce dostal důvěru jako režisér. (Divočák)
  • První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou". (Divočák)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama