Reklama

Reklama

Meg 2: Příkop

  • USA Meg 2: The Trench (více)
Trailer 1

Připravte se na dokonalý adrenalin ve filmu Meg 2: Příkop, doslova nadživotní jízda, která trhák z roku 2018 posouvá do ještě větších výšek a ještě větších hloubek s několika obřími Megy a mnohem víc! Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a světovou akční ikonou Wu Jingem, kteří vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí zlovolná těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Naši hrdinové se musí postavit proti kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a v pulzujícím závodě s časem předejít, přelstít a přeplout své nemilosrdné predátory. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (336)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hloupé a to tak, že hodně. Naštěstí stále zvláštním způsobem zábavné. Tam, kde byl první Meg i přes svou hloupost, napínavý nebo něco budoval, nyní vrší atrakci za atrakcí. Potápí se tu v ponorkách, chodí se v 6 kilometrové hloubce, v podvodních laboratořích, bojuje se v laboratoři, která vypadá jak ropná stanice a tak to pokračuje, až se dostaneme na exotický ostrov. Žraloci jsou tentokrát 3 a vzhledem k tomu, že si nějaký čínský investor řekl, že to je málo, je zde chobotnice, ryboještěrky, mexický mafián a zvláštní zabijácké komando. To vše zabalené ve slabém vizuálu a okořeněné vtipným černochem (který není vtipný). Meg 2 je neskutečný mišmaš, který se z vrchu hlouposti směje i poslednímu Rychle a zběsile, ale při vypnutí veškerých mozkových závitů, to pořád dokáže zabavit, přestože je Vám úplně jedno, co vše se ve filmu děje. 50% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla svého času překvapivě zábavná blbina. Dvojka je už ale bohužel jenom blbina, na které je hodně vidět, že vznikla primárně za čínské peníze. Za ty sice vznikl i první díl, ale na něm to není tolik znát a dvojka se mnohem víc přibližuje specifickým nárokům asijského obecenstva. Místo jednoho žraloka jich je tu tak hned několik (a jeden větší než druhý) a k tomu je tu ještě obří chobotnice a něco jako dinosauři a logika tu dostává na pr*el asi tak 3x víc než v prvním filmu. Třetí hvězdu dávám za to, že sem se párkrát dost slušně zasmál, jen to asi nebylo na místech kde to tvůrci zamýšleli. Odlehčenost sice k těmhle MEGa béčkům patří, ale ne vždy to funguje ve prospěch filmu a to je přesně tenhle případ...50% ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Druhý Meg je v jádru strašná blbost, ale s tím se tak nějak musí počítat. Úvodní expozice je možná zbytečně dlouhá a film se dost marně snaží tlačit do popředí osobnější linky. Úvodní pasáž pod vodou je sice místy nepřehledná, ale často zdaleka nejvíce napínavá. Poté se totiž přejde do plně odlehčeného a uvědomělého finále, na které jsem se těšil. Paradoxně nejlepší z něj je hned akce na stanici uprostřed moře. Následné dění na ostrově je totiž plné cool momentů, hlášek i naprosto absurdních scén, přišlo mi však, že nedokáže naplno využít potenciálu tři žraloků + obří chobotnice a dalších tvorů. Nicméně stopáž pěkně ubíhá, člověk se nemá příležitost nudit, sem tam se zasměje a na konci odejde víceméně spokojený. Jen mi jednička přišla celkově soudržnější. Tady bych volil buď klasický survival thriller, nebo čistě odlehčenou komedii, na kterou lákaly upoutávky, a ne jakýsi mišmaš obojího. 5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl děs a hrůza! Kdyby se ve filmu hlavní role neujal Statham, mohlo se tohle zařadit mezi další díla z filmového studia Asylum. Jako co to bylo? Fakticky utrpení tohle dokoukat. Nechápejte mě špatně. Už jednička nepatřila mezi bůhvíjak promyšlená díla, ale alespoň jsem při sledování nekrvácel ze všech tělesných otvorů. Takových nelogičností a blbostí na jednom místě, to jsem dlouho neviděl. Už první polovina odehrávající se v 7,5km hloubce zkoušela mou trpělivost (musel jsem se hlasitě smát...fakticky chci ten matroš, který se na place prodával...to musel být silný přípravek). Samotná akce velice zle nasnímaná, z těch střihů mě bolela hlava, člověk nic neviděl. A i to CGI za moc nestálo....Člověk alespoň mohl doufat v to, že se to celkově zlepší při přesunu příběhu na pláž. Ale ne...Ono se to ještě obrátilo k horšímu :D Závěr s likvidací krakatice a trojice obřích megů tomu dala pomyslnou korunku. Nebýt tam Statham, dám snad odpad. Za mě dávám 2,5/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak by mal Ben Wheatley zelenú na natočenie R-kového krváku v dĺžke 90 minút, v ktorom by sa zameral buď na akčnú trilerovú líniu alebo bizarné boje na štýl Sharknada, Meg 2 mohol byť skutočne slušnou zábavou. Miesto toho sme však dostali nevýrazný mišmaš, ktorý nedokázal nikdy zatlačiť poriadne na pílu a všetky dobré scény nakoniec zabil infantilným humorom. Aj z toho dôvodu udeľujem druhej časti Meg iba priemerných 5/10. Viac v recenzii. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Jason Statham vyjadril sklamanie, že film neobsahuje toľko krvavých scén, ako mohol. Takéto rozhodnutie bolo učinené aj s ohľadom na vekovú dostupnosť filmu. (Arsenal83)
  • Promo k tomuto filmu se objevilo ve videohrách „Hungry Shark Evolution“ a „Hungry Shark World“. Už během uvedení prvního dílu v roce 2018 měli hráči hry „Hungry Shark Evolution“ možnost odemknout speciální skin megalodona, jehož vzhled byl převzat právě z filmu The Meg. (fiLLthe3DD)
  • V obavách o životní prostředí zamítla vláda Krabi (provincie v Thajsku) filmařům natáčet na dvou (nejmenovaných) plážích. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama