Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné zápletkou, repertoárem vtipů (snad jen srdce a Hitlerovo auto stojí za zmínku), ale přesto docela koukatelné – přinejmenším díky všem hereckým tvářím, které odvádějí sice rutinní, ale přesto dobrou práci. Jedině John Cleese mě zklamal, protože vzít takhle nevýraznou roli je pro tak výrazný zjev naprosto zbytečné. Určitě najdete tuny lepších komedií, na druhou stranu i tuny horších. „Milionový závod“ je příjemnou vatičkou na dlouhé chvíle. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem někde mezi 3* a 4*. Je tam vidět bláznivý Zuckerovský rukopis, což mi obvykle sedí. Třeba Aiplane, Hot Shots nebo Naked Gun mám fakt rád. Potíž s milionovým závodem je, že ze šesti týmů funguje jen část. Židovská famílie je asi nejlepší, zvlášť jejich návštěva Barbie muzea a následná účast na sjezdu válečných veteránů. Docela fungují ti dva tupí bratři , Breckin Meyer i Cuba Gooding. Naopak ne moc vtipná je Whoopi s dcerou a úplně mimo je Mr. Bean, kterého tu udělali full retard v míře, která už je jen trapná. Četl jsem tu kritické ohlasy na konec filmu. Moc rád bych se k němu taky vyjádřil, ale cca 20 minut před koncem jsem usnul a probral se až ráno. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Milionový závod je zvláštní film. Na jednu stranu má nezapomenutelné scény (každá vteřina, kdy je na plátně Jon Lovitz, ten chlap je komediální génius), na druhou stranu zase totálně nesmyslné postavy a jejich zvrácené chování. Proč je například Mr. Bean Ital?! Proč se postavy chovají naprosto idiotsky, obzvláště seriózní osazenstvo? Největším překvapením ale je, že Rat Race natočil Jerry Zucker, který je podepsaný za nejlepší spoof komedií všech dob Top Secret! (a výtečným Airplane). Tohle zjištění mi vyrazilo dech, protože při sledování téhle komedie by mě to opravdu nenapadlo, jelikož zmíněných filmům nesahá ani po paty. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Rat Race - Baha Men ,2. You Sexy Thing - Hot Chocolate ,3. Happy - Colony ,4. Chain of Fools - Aretha Franklin ,5. Who Let the Dogs Out - Baha Men ,6. I Do - Better Than Ezra ,7. I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honeybunch) - The Four Tops ,8. All Star - Smash Mouth ,9. Rat Race Score Suite - John Powell ,10. Rat Race (Choir Version) - Baha Men ,11. America Rocks - The Hatch-Perry Band (Bonus Track) , ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama