Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ve kterém místo nějakého vyšetřování hraje hlavní roli spíše atmosféra. Malinko bych pokrátil stopáž, protože je zde pár míst ve kterých se toho zase tolik moc neděje. Nevím, nevím jestli se Shailene někdy vymaní z prokletí dětských hvězd, na mě působí v každém snímku až náctiletě. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý. Silvestr. Organizovaná zábava. 29 bytostí konzumu si v centru Baltimoru náhodně vyhlédl ostrostřelec, zatímco řadová policistka Shailene Woodley řeší rutinní stížnost. Záhy se ale ocitá uprostřed výtečně nasnímané sekvence s evakuací civilistů a hledáním prvních stop. Mám rád filmové pohledy z ptačí perspektivy na ulice plné betonových kvádrových mrakodrapů, mezi kterými sledujeme záblesková světla policejních sirén. Mám rád policejní filmy s vyšetřováním temných zločinů. Mám rád zajímavé postavy kriminalistů, což Woodley s Benem Mendelsohnem dokonale splňují. Špičkový střelec, jenž se utrhl ze řetězu, masový vrah, o kterém FBI zatím neví vůbec nic. Otíráme se o kritiku několika zaoceánských společenských trendů (masové střelby, diskutabilní policejní zásahy, sociální rozdíly, liknavost k duševním problémům...) v systému, který se zrodem masových vrahů solidně „pomáhá“. Když pominu, že tu máme 29 obětí, přitom se policisté furt něčemu chichotají nebo tleskají, tak se úvod vážně zatraceně povedl. Následuje klasické vyšetřování s několika silnými scénami (vrah v obchodním centru, přestřelka ve smíšeném zboží), kdy se ale stále víc překlápíme do širších souvislostí, kdy prostě tvůrci ukazují to, co část americké společnosti nerada vidí. A určitě v tom hraje roli fakt, že za kamerou stál argentinský režisér a scenárista Damián Szifrón, který byl v Divokých historkách velmi cynický a velmi trefný. Finále jsem si přál silnější. Nejsou to kdovíjaké čtyři hvězdy, ale za mě poctivě mrazivá kriminálka s přesahem. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s tíživou severskou atmosférou, kde se nedá předvídat, co přijde v následující minutě, protože se neřídí klasickými žánrovými klišé, ani zarytými strukturami krimi thrillerů. Tady se všechno děje nahodile, náhle a bez předchozích hintů - tak totiž fungují životy a soukromé světy většiny z nás. To Catch a Killer je áčková liga od člověka, kterej evidentně chápe, v jakym světě žije. Z hlediska dialogů, názoru, vize a scénáře obecně se navíc jedná o jeden z nejlepších filmů žánru za poslední roky! Vlastně ani neumim říct, co mi tam chybí k plný palbě. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost vysoký hodnocení a spoustu pozitivních komentářu mě naladily na po dlouhý době hutnou krimošku.. Co se týče obsazení, je kromě Woodley spíš průměrný. Těch hutnejch scén tam je dost, ovšem jízda za chycením magora se nekoná. Pomalý, se spoustou pro mě zbytečnejch keců o komzumním životě. Navíc tam znovu naroubovali scénu, která je dnes a denně v každým filmu. Že to otupí ostří filmu ty filmaře ani nenapadne. Průměr jak prase. 60%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Som rád, že si rozumieme. My dvaja si vôbec nerozumieme..." Veľmi sympatický krimi triler, ktorý istými prvkami evokuje kultové Sedem (duo vyšetrovateľov: zelenáč a starý mazák, nepolapiteľný a precízny vrah ktorý sa objaví až v závere filmu a pri jeho preslove si poviete že možno nie sú niektoré jeho názory až tak od veci a prinúti človeka k zamysleniu), no nemyslím si že by sme ho mali s Fincherovou kultovkou porovnávať. Tiež je to síce vcelku upršaná, temná a drsná záležitosť, v ktorej máme dobre vykreslené postavy s nadštandardnými hereckými výkonmi ( fajn Shailene Woodley, ale najmä výborný Ben Mendelsohn), no kdežto Sedem sa viac sústredilo na hľadanie vraha a dôkazov, Catch a Killer si myslím že viac ukazuje proces vyšetrovania sériového vraha v praxi. Že policajný vyšetrovateľ pri jeho hľadaní nemá plnú moc na všetko, musí vyjednávať, robiť veľa kompromisov, často prijímať i rozhodnutia s ktorými nesúhlasí a nie sú z jeho hlavy, keďže veľký vplyv na vyšetrovanie má množstvo jeho nadriadených, politici, médiá, súdy, verejnosť a veľa ďalších ľudí, z ktorých každý má svoje osobné ciele a neváha danú situáciu a prípadný úspech/či neúspech a pochybenie vo vyšetrovaní využiť vo svoj prospech. Veľmi sa mi páčilo ako bol tento aspekt vo filme znázornený a hlavne pre neho mi Catch a Killer nezapadol po mesiaci od videnia medzi ďalšie tuctové krimi trilery. Záver a vyvrcholenie sa tiež vcelku podarilo a osobne som bol veľmi príjemne prekvapený aký fajn krimi triler som dostal od pre mňa úplne neznámeho argentínskeho režiséra Damiána Szifróna. 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama