Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animované filmy jsou ty, které jsou dělány tak, aby je pochopili jak malí, tak i jejich rodiče nebo vlastně kdokoliv. A je případ i 12 úkolů. Na jednu stranu se tomu děti budou smát, protože jim to přijde vtipné, na tu druhou i velcí, protože to odráží dobovou realitu. Jako dům, kde se zatmívá mozek nebo kněžka ostrova Rozkoše. Prostě klasického Asterixe jen tak něco nenahradí. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

No, jako od údajně nejlepšího Asterixe bych od tohohle filmu čekal trochu více... 12 ÚKOLŮ obsahuje několik vtipných gagů těžících ze situační komiky, ale celkově se na tomto snímku již projevil čas. Taky nevím, zda je Libor Terš dobrá volba pro dabing Asterixe. Inu, PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA se mi líbí více. (395.) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama