Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S plukovníkem Serlingem se poprvé setkáváme v poušti Al Bathra, kde byl jedním z velících důstojníků americké armády během války v Perském zálivu. Ani ten nejlepší úmysl však nemusí být zárukou, že bude vydán ten správný rozkaz. Viditelnost je minimální a tank se pod jeho velením rozjíždí proti nepříteli. Radost ze zásahu se však brzy mění v hrůzu - Serling zjišťuje, že stříleli do vlastních řad a že tak poslal na smrt svého nejlepšího přítele kapitána Boyera.O pár měsíců později je ze Serlinga řadový úředník z oddělení pro odměňování statečných vojáků a před sebou má první "případ". Na Medaili za statečnost je totiž navržena pilotka Karen, která přišla o život během mise v Perském zálivu. Serling se tedy snaží zjistit všechny okolnosti její smrti, ale je zaskočen líčením bojových situací a rozporuplnými postoji jednotlivých členů posádky. Díky Karenině osudu tak odkrývá neznámé skutečnosti, má možnost porovnat své vlastní vzpomínky s obsahem velkých a zprofanovaných pojmů, vyrovnat se se svým svědomím a nalézt vlastní důstojnost... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jak už bývá jeho dobrým Zwickem, tlačí místy režisér na pilu armenikanismu a patosu všeobecně tolik, že by z toho nejeden cynik blil, ale když patetickou větu hřímá Denzel se svýma obvykle zatnutýma zubama, kterými hrozí a zároveň bojuje s pláčem, prostě to funguje. Relativně netuctový námět o vyšetřování oprávněnosti udělení medaile, se zvrhne ve složitý kaleidoscop vzpomínek jednotlivých akterů, z nichž každý sám o sobě reprezentuje zajímavou filmovou předlohu. Nejlepší moment filmu má ale na triku excelentní Lou Diamond Phillips a jeho scéna v autě "Jsem dobrej voják" je pro mě naprosto kultovní. 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teda...filmová hudba Jamese Hornera mi ze začátku kazila dojem z filmu, jelikož jsem tam zřetelně slyšel části ze skladby "Death of Titanic", ale...snímek rozhodně není jednoznačný (pokud pojednává o vyšetřování jednoho válečného incidentu a různých svědectvích) a patosu není vzhledem k tématu filmu vůbec co vytknout... ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím opačne ako wosho, toto je jedný film od Zwicka, na ktorý sa v budúcnosti určite druhý krát nepozriem. Zo začiatku sa na to ešte jakš takš dá pozerať, ale ten pocit nudy sa každou minútou začne pekne znásobovať. SPOILERY DO KONCA KOMENTARA: Nezmyselné konanie vojaka, ktorý to napálil do vlaku si vysvetľujem tým, že scenárista si povedal, že ho radšej narýchlo odprace preč, aby v príbehu nezavadzal, ved on nám to aj tak nepovie ako to s Ryanovou bolo, tak čo už s ním, a veď stránok už mám dosť, bude to treba nejak ukončiť, tak nám to Damon na druhý krát už všetko pekne pri riečke vysvetlí. Koniec neskutočne patetický, Denzel dostane metál, zasalutuje pred hrobom, prestane chlastať, slnko nám zasvieti, a všetko je tak ako má byť. Hurá, všetci sa tešíme a ja horko ťažko udeľujem 2 hviezdy. 3/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé. S postupujícím časem bohužel ztrácí na své zajímavosti a konec je velmi jednoduchý a nudný. Potěší pouze herecké obsazení, které i ve vedlejších rolích při pohledu zpět působí velmi hvězdně ( začínající Matt Damon musel kvůli roli hodně shodit a měl dlouho zdravotní problémy kvůli silné dietě). ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Mám trauma z toho,že jsem zabil kamaráda v boji,tak budu vyšetřovat jednoho padlýho hrdinu.Jejda,ona je to žena a má dostat medaily cti.Hmm a kde jsou svědci,proč mi každý říká něco jinýho. Nakonec se k pravdě nějak doberu. Popravdě celkem to bylo zajímavý,jen si nedovedu představit pilota vrtulníku se 40 kg čistý váhy ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Matt Damon (Ilario) držel kvůli filmu přísnou dietu. Kouřil a do toho dvakrát denně uběhl 10 kilometrů. Takovou zátěž ale jeho tělo špatně snášelo, a proto musel být pod lékařským dohledem. Trvalo mu skoro dva roky, než se zotavil. (Duoscop)
  • V jednej scéne je z vrtuľníku hodený na tank kanister, ktorý ho zapáli. O pár sekúnd sa v krátkom zábere zdá tank nepoškodený. (johnsnow)
  • Matt Damon kvůli malé roličce vojáka závislého na heroinu zhubnul o 18 kilo. (77Ivana)

Reklama

Reklama