Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak když jdu do filmu s vypsanými žánry nahoře, tak mě přece nemůže nějaká předvídatelnost rozhodit, když jí ve své podstatě očekávám, tak nevím, proč si na ní někdo stěžuje. Já se chtěla bavit, zarelaxovat, smutnit a culit se, takže jsem s touhle sci-fíčkovou, romantickou pohádkou byla moc spokojená. Je jasné, že In Your Eyes asi díru do světa neudělá, ale potěší každou duši, která touží po něčem příjemném na koukání a nehledá mouchy, protože by je jistě našel. Zoe byla tak roztomilá a táhla to svým osobitým způsobem skoro celé sama a její Becky vyvolávala na mých rtech takový ten známý, stabilní úsměv na rtech skoro po celou dobu až na pár smutnějších momentů, že mně to nedalo a na chvilku si jí musím dát do své topky. Dylan jí zdatně sekundoval, ale Zoe je prostě Zoe, žádná misska, ale má své kouzlo a kukuč, které přitahuje leckteré mužské oko a to nemluvím o té scénce, kdy sedí večer na gauči a rozmlouvá s Dylanem. Konec byl už hodně úsměvný, ale od manžela, který byl přímo ukázkový suchar, bych pádila taky tak rychle....brrr, to byl Spoiler. A málem bych zapomněla na vynikající soundtrack :-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jak jsem říkal že Zoe Kazan je nejsympatičtější v zrzavé verzi z Ruby Sparks, tak už to neplatí. A nebo je prostě kouzelná pokaždé, s tím jejím okatým kukučem se spoustou vlasů. Jak už to ve sci-fi námětech z new wave bývá, samotný fantaskní prvek slouží čistě jako katalyzátor děje a v racionálním rozboru neobstojí. Což není nic proti ničemu. Příběh krásně odsýpá, chemie mezi osudem svázanou dvojicí funguje a emocí je dost a dost. Kdyby scenárista napsal i nějaký udržitelnější konec, tak by to bylo za plný počet. Film objektivně tak kvalitní není, ale dobrou náladu šíří s takovým nadšením, že bych mu ho i dal. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Existuje niečo také ako paranormálne duševné prepojenia na diaľku? Môže niekto v inej dimenzii, priestore a čase prežívať podobné pocity ako niekto koho vôbec nepozná, nikdy sa s ním nestretol? Nevysvetlitelné citové spojenia, prežívanie pocitov či zdielanie myšlienok toho druhého...nech už túto bezbrehú romantiku možno chápať ako pritiahnutú za vlasy alebo ako vyššie popísanú myšlienku prenesenú do romantického sci-fi žánru, ja som v tomto absolutne zhovievavá a film sa mi so všetkým páčil. Vďaka dvom hercom vymodeloval niečo abstraktné a jediné, čo som riešila, či sa to celé skončí pre oboch dobre alebo zle...ale to si už treba pozrieť:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jujky, ono to sice bylo tak hloupoučce a naivně napsané, jako kdyby to bylo z pera Rosamunde Pilcher a někdo do toho přidal výrazný sci-fi prvek, ale když ono to bylo tak krásně zaláskované a dojemné a hezoučké a pozitivní a nezávislé natočené, takže to okamžitě musím hodnotit vysoko už jen kvůli tomu a že to má hollywoodský scénář budu úspěšně ignorovat, protože mi to udělalo dobře na srdíčku... A teď vážně - samozřejmě nemám problém, když se to někomu líbilo, to v žádném případě. Do půlky jsem z toho měl tyhle "feel-good" dojmy totiž taky, takže tomu aspoň částečně rozumím. Jenže pak mi došlo, že už ten film víc nepředvede, že se bude až do konce motat jen okolo toho stejného a to mi začínalo stále víc a víc vadit, zápory u mě začínaly převažovat nad klady a závěr to pro mě zabil úplně. Ten námět je skvělý, ale fakt s ním nešlo pracovat víc a líp? Fakt se to muselo motat jen okolo romantických a komických scén těch dvou? Navíc nechápu, proč on za ní nejel už dřív (jasně, aby to bylo správně vykalkulovaně dramatické... ale já chci i v příjemností určitou přirozenost a logiku), proč se to u nich probralo až takhle najednou, jak se vůbec stalo, že jsou takhle propojení a hlavně proč ti dva jednali tak vypatlaně a co nejvíc dávali najevo, že je s nimi něco jinak. Ok, jasně, na vše mi můžete odpovědět láska, láska, láska a zase láska, ale když si srovnám tohle a třeba Claru nebo Zoe (taktéž romantické sci-fi, ale s jiným subžánrem), tak oba tyhle filmy se snaží fungovat a dávát aspoň základní smysl, ale tohle je jen hra na efekt a na emoce. Hezky a atmosféricky natočená, s dobrým nápadem a několika povedenými vtipnými scénami, ale se spoustou nevyužitého potenciálu a bez jakékoli pořádně odvedené práce. SPOILER A ten nucený happy-end, který kašle na špatné budoucí následky jejich předchozích jednání, je fakt úplný průser a fakt bych byl radši, kdyby k tomu vlaku doběhla sama. To by aspoň byl zvrat a i když jsem často radši za dobrý konec, tady tenhle by mi aspoň dal pocit, že stálo za to to sledovat. Lepší 2* ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan je znuděná manželka šéfa nemocnice. Kromě benefičních večírků a bloumání po nákupech nemá do čeho píchnout. Jednoho dne zjistí, že je propojena s propuštěným vězněm. Oba mají schopnost vidět očima toho druhého a i fyzicky cítit to, co ten druhý. Mohou se takhle spojovat, kdykoliv je napadne, povídat si na dálku a dokonce se i sexuálně uspokojovat. Díky tomuhle "daru" je ale jejich okolí začne považovat za podivíny a Zoe to dostane až do psychiatrické léčebny. Vězeň se vyvlíkne ze spárů svých zločinuchtivých kumpánů a jede Zoe zachránit. Námět filmu je zajímavý, zpracování už tolik ne. Když pominu to, že mi Zoe nezapadá do role vážené manželky šéfa nemocnice (protože vypadá pořád jako dvacítka s nejasnými plány do budoucna) a že ani Michael Stahl-David mi nesedí v roli hodného a bezelstného vězně, tak je celý příběh jen souborem jejich tlachání na dálku. Pro mě jako diváka mezi nimi ta chemie prostě nefungovala a nedokáže vtáhnout do děje. Je to všechno brané tak nějak po povrchu, není ani naznačeno, proč zrovna tihle dva jsou takhle spojeni, i když by se s tímhle dalo pracovat a nějaké hlubší myšlenky by se sem taky daly vpašovat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama